Megérkezett a csapat Racicébe

Csütörtökön nyolc és fél órás utazása után megérkezett a kajak-kenu válogatott a racicei Európa-bajnokság. Ezúttal a riói keret tagjait pihentetve, egy fiatal csapat vesz részt a kontinensviadalon, ám Storcz Botond felnőtt vezetőedző szerint így is van esély az éremszerzésre.

Csütörtökön délután megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott a racicei Európa-bajnokságra, versenyzőink a hajóhitelesítést követően már edzettek is, majd elfoglalták szállásukat, amelyre egyáltalán nem lehet panasz.

„Rendben, problémamentesen kiért a válogatott, a hajóhitelesítést követően mindenkinek jutott egy kis ideje az edzésre is, és most már mindenki a szálláson vacsorázik” – adott helyzetjelentést Storcz Botond a csapatról.

A felnőtt vezetőedző sokat nem versenyzett ezen a pályán, 22 esztendővel ezelőtt, az 1993-as ifjúsági világbajnokságon szerepelt itt, de jó emlékei vannak a racicei létesítményről.

„Jó volt versenyezni ezen a pályán, nem túl szeles, van felevező sáv, vagyis egyáltalán nincsenek rossz emlékeim, bízom benne, hogy fiatal csapatunk is jó élményekkel zárja majd ezt a hétvégét” – folytatta a vezetőedző, aki szerint bár nem az első csapattal vesz részt válogatottunk, így is lesz esélyünk az éremszerzésre.

A versenyek péntek reggel 8-kor a női K-1 1000 méteres futamokkal kezdődnek, első versenyzőnk az ifjúsági olimpiai bajnok Farkasdi Ramóna lesz. Az eredményeket a http://europecanoeevents.com/live-results/time-table oldalon lehet figyelemmel kísérni, míg a Duna TV élő közvetítést ad a szombati és vasárnapi döntőkről.

A hétvégi közvetítés programja:
Szombat. 8.50-11.15: 1000 méteres döntők, női C2 500 méter, női K4 500 méter. Stúdióvendég: Kammerer Zoltán, Kökény Roland
Vasárnap. 8.50-10.45: 500 méteres döntők, férfi K4 1000 méter. Stúdióvendég: Szabó Gabriella, Vajda Attila

11.50-13.15: 200 méteres döntők. Stúdióvendég: Dombi Rudolf, Dudás Miklós

A műsorban szó lesz Kovács Katalin, a Vasbányai-Mike páros, valamint a Hagymási és Noé testvérek felkészüléséről is!
Kommentátor: Knézy Jenő
Szakkommentátor: Schmidt Gábor

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók