Megállíthatatlanok a magyarok a maraton Eb-n

Ugyanott folytatták a magyar versenyzők pénteken, ahol csütörtökön abbahagyták, azaz komolyan termelték az érmeket a Franciaországban zajló maraton Európa-bajnokságon.

Kronológiai sorrendben haladva: egy kettős győzelemmel kezdődött a pénteki nap, hiszen az ifista kajakos lányok páros számában a Csonka Eszter, Csengeri Evelin páros nyert a Kulcsár Csenge, Párdi Viktória egység előtt.

Az U23-as férfi kenusoknál ezután a Horváth Márton a hatodik, Török Aurél pedig a kilencedik helyen végzett.

Újra a nők, ezúttal az U23-as kajakosok következtek, itt egyesben Katona Lili aranyérmet nyert, nagy Viktória hatodik lett.

Az ifi C2 férfi versenyben is született két magyar érem, Nagy Olivér és Békesi Boldizsár a dobogó legmagasabb fokára, Pálla Balázs és Halász Dávid pedig a harmadikra állhatott fel. K2-ben a Szegvári Benedek, Kiss Ádám duó ugyancsak bronzérmet nyert.

Szintén két magyar egység állhatott a dobogón az ifista kenus lányok eredményhirdetésén: Horányi Dóra a második, Kálmán Brenda pedig a harmadik helyen végzett.

A napot Vékássy Levente (K1 U23) nyolcadik helye zárta.

A mieink hét arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel toronymagasan vezetik az éremtáblázatot a két arannyal és egy ezüsttel álló Ukrajna előtt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók