Még lehet nevezni!

2015-ben is megrendezésre kerül a kajak-kenu sportág dunakanyari, már hagyományos téli futónapja, a Nagy Hideg-hegy futás. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a versenycentrikus futóverseny helyett, ebben az évben is elsősorban a kajak-kenu sportág, a futást kedvelők közös megmozdulását szeretnénk hangsúlyozni az eseményen. Ráadásul az indulók az idén is összemérhetik erejüket néhány - a riói olimpiára készülő - válogatott sportolóval.

Az esemény rendezői:

  • Magyar Kajak-Kenu Szövetség
  • Ipoly Erdő Zrt.
  • Nagy Hideg-hegyi Turistaház

Megközelíthetőség:

  • Vonattal: Bp. Nyugati p.u., Bp.-Vác-Kismaros, utána kisvasút Kismaros- Szokolya-Királyrét (kb. 1 óra)
  • Közúton: Bp.-2es út vagy 2/a-Vác-Verőce/Szob/-Kismaros-Szokolya-Királyrét

Parkolási lehetőség: a tavalyival megegyező helyen, a Királyrétről a Nagy Hideg-hegyre felfelé vezető aszfaltos út végén található, u.n. Cseresznyefai parkolóban. Ezzel megszűnik a Királyrétre vezető úton a torlódás. Az útra történő behajtáshoz Királyréten parkolójegyet kell váltani, ezt mindenki legyen szíves részvételi díjként felfogni. A parkoló üzemeltetőjével történt megegyezés alapján azonban az I. zónára érvényes díjat kell a futás résztvevőinek kifizetnie.

A parkoló megközelítését mutató térkép mellékelve.

Rajt helyszíne: Kismaros – Királyrét – Cseresznyefai parkoló

Útvonal: Az elmúlt évivel megegyező helyszínről, a Cseresznyefai parkolóból indul a futás, az MKKSZ által delegált versenybíró rajtjelére. Ez a rajthelyszín több okból is praktikus. Egyrészt sokkal nagyobb hely áll rendelkezésre a parkoláshoz, másrészt a rajtot követően hosszabb ideig tudnak a résztvevők széles úton haladni, ezzel csökken a balesetveszély.

Kérjük azokat, akik nem szeretnének rendezvényünk keretében futni, a hivatalos rajtjelre elindulni, valamely más időpontban teljesítsék a távot, ne rontsák el mások versenyét! A szabálytalankodó versenyzők egyesületei nem vesznek részt a nyereményhajók sorsolásán.

A rajtot követően a hegyre felvezető széles, autók által is használt úton kell haladni egészen a Magas Taxi rétig, ahonnan a már megszokott útvonalon lehet elérni a célig.

Rajt időpontja:    2015. november 7. 10.00 óra

Versenytáv: kb. 7,5 km

Előregisztrációs határidő: 2015. november 2. a csatolt excel táblázat kitöltésével és e-mailben történő visszaküldésével robert.weisz@mkksz.hu .

Az előregisztrációra pusztán azért van szükség, hogy a rendezők a résztvevők létszámáról képet kapjanak és a célnál jusson majd mindenkinek tea és csoki.

Díjazás:

Minden célba érő résztvevő teát és csokit kap!

A versenyen résztvevő kajak-kenu szakosztályok részére a Metric Canoes&Kayaks 1 db MK-1 és 1db MC-1 kenut (csak a kenuzással foglalkozó egyesületek között kerül kisorsolásra) ajánl fel. A hajók kisorsolására hagyományosan a rajtnál lévő parkolóban, a verseny után bonyolítjuk le.

A sorsoláson azok az egyesületek vehetnek részt, akik legalább 5 fővel indultak a futáson és az előzetes regisztrációt elküldték.

További információ:
Weisz Róbert
robert.weisz@mkksz.hu
+36 70 330 8844

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók