Medveczky Erika lett az év sportolója

A tradicionális Csongrád megyei napilap, a 107 éves Délmagyarország sportrovata 48. alkalommal adta át az év legjobbjainak járó elismeréseket a szegedi Hungi Vigadóban – összesen húsz kategóriában osztották ki a díszes üvegtrófeákat. A megyében az év legjobb női sportolója az idén szegedi színekben versenyző világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Medveczky Erika lett.

Az idei hazai és világeseményeken bőven volt oka Csongrád megyének a sport területén az izgalomra, az örömre, a sikerek megélésére. A régió versenyzői remekül szerepeltek a világ- és hazai eseményeken, amit a Délmagyarország napilap immár 48. alkalommal ismert el a CE Glass által elkészített díszes üvegtrófeákkal.

Az NKM Szeged Vízisport Egyesület kajakosa, Medveczky Erika például a racicei kajakos, kenus világbajnokság legeredményesebb magyar indulója volt – ő kapta az év legjobb női sportolója elismerést a tradicionális, 107 éves lap díjátadógáláján. Hatalmas szeretet és ováció fogadta a budapesti vizes vb-n a 97 éves úszót, Bánki Horváth Bélát, aki a Lapcom Zrt. vezérigazgatójától, Andreas  Merztől vehette át az év szenior sportolójának járó elismerést. Ismert és elismert sportújságíró országosan is a 73 éves Thékes István, aki futballozott, teniszezett, és évtizedek óta tudósítja a szegedi eseményekről a Nemzeti, korábban Népsportot – a Magyar Sportújságíró-szövetség elnökségi tagja, Sörös Jenő adta át neki a díjat.

Az elismerést kiérdemlők között volt két parasportoló, az erőemelő Sztanó György és a kajakos Suba Róbert, az év csapata lett a magyarkupa-bronzérmes Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabda-együttese, illetve az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes nehézatléta, Márton Anita edzője, Eperjesi László is.

A már említett díjátadók mellett pedig szerepet kapott a súlyemelő olimpikon Nagy Péter, a Délmagyarország főszerkesztője, Bonifert Gábor, Szeged alpolgármestere, Szentgyörgyi Pál, a magyar kajakos, kenus válogatott szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba, illetve a korábbi válogatott jégkorongozó, Pápai Miklós is.
forrás: Délmagyarország

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók