Maratoni világbajnokok a sárkányhajóban

A budapesti diákolimpia zárásaként rendezték az első sárkányhajó-válogatót az Újpesti-öbölben, ahol 500 méter várt a hajókra. A tét már most komoly volt: az első helyezett egy lépéssel közelebb került a szeptemberi, poznani világbajnoksághoz. A legénységet egykori és jelenlegi válogatott kajak-kenusok alkották, közöttük a maratoni specialisták, a kilenc világbajnoki elsőséget besöprő Györe Attila és Csabai Edvin.

Csak két egység szállt vízre, a Römi „A” csapata magabiztos, több mint egy hajónyi előnnyel diadalmaskodott a Römi „B” felett. A győzteseknél lapátolt a többszörös világbajnok Csabai Edvin, Györe Attila, Hüttner Csaba, Sarudi Pál és Balázs Péter is.
 
Ha a következő válogató is hasonlóan alakul, a poznani világbajnokságon egy kifejezetten egységes és erős gárda képviselheti hazánkat. A 2006-os tajvani vb-n hét aranyat nyert a magyar válogatott, melynek gerincét a mostani nyertesek alkották. Joggal reménykedhetünk tehát újabb fényes érmekben, arról pedig nem beszélve, hogy vb-n való jó szereplés kvalifikációt hoz a nem olimpiai sportágak olimpiájára, a 2009-es tajvani Világjátékokra.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók