Már várják a plovdivi pezsgést

Bizonyítás

Két fiatal hölgy, Takács Tamara és Lucz Dóra száll vízre a női kajakosoknál az olimpiai egyes számokban a pénteken kezdődő plovdivi Európa-bajnokságon. A két versenyzőnek közös célja is lesz majd a kontinensviadalon: a női négyesben Medveczky Erikával és Vad Ninettával közösen szeretnének minél jobb eredményt elérni.

Tavaly júniusban már láthattuk felnőtt Európa-bajnokságon szerepelni Takács Tamarát. Fábián Lászlóné versenyzője, akkor K-1 és K-2 1000 méteren is ezüstérmes lett. Most ő képviselheti hazánkat K-1 500 méteren, ami nagy megtiszteltetés számára.

„Nagyon várom már ezt a hétvégét, hiszen imádok versenyezni, szeretem a pezsgést, és örülök neki, hogy ilyen fiatalon már ott tudok lenni az egyes mezőnyben. Biztos vagyok benne, hogy kemény lesz a mezőny, de ahogyan a Világkupán is, itt is szeretném megmutatni, hogy megállom a helyem a felnőttek között – magyarázta a mindössze 20 esztendős kajakos, aki szerint erősnek tűnik a magyar négyes, így bízik benne, hogy a csapathajó is ott tud majd lenni a dobogón Plovdivban.

Lucz Dóra 2014-ben a moszkvai világbajnokságon már a felnőtt 4×200 méteres váltó tagja volt, de ez a verseny lesz az első felnőtt Európa-bajnoksága.

„A felnőtt mezőnyben még nincs túl nagy tapasztalatom, de bízom benne, hogy jól tudom majd venni az akadályokat. A műsor alapján ott lesz mindenki, aki Európában kétszáz méteren számít, de én elsősorban majd magamra koncentrálok, hogy meg tudjam csinálni, amit elterveztünk az edzőmmel, Almási Nándorral – mondta Lucz Dóra. – Remélem, hosszútávon meghatározó leszek majd a nemzetközi mezőnyben, azonban ehhez még nagyon sokat kell dolgoznom, illetve itthon is folyamatosan bizonyítani kell, hiszen példának okáért Vad Ninetta nagyon kemény ellenfél. Örülök, hogy idén nekem sikerült kijutni az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra is, de tudom, hogy Magyarországon ez csak pillanatnyi állapot, jövőre is és mindig meg kell küzdeni ezekért az eredményekért. Próbálok mindig megbízható és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, hogy a jövőben tudjanak rám építeni, akár csapathajóban is.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók