Már tétre mennek maratonistáink

Győr

Már tétre mennek a versenyek a maratoni szakágban is: péntektől vasárnapig Győrben rendezik meg az országos bajnokságot, amely egyben Európa-bajnoki és első világbajnoki válogató is lesz.

Népes mezőnyök indulnak a hétvégi maraton országos bajnokságon. A szakág népszerűsége mellett a nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy ez lesz a válogatóverseny a június végi Európa-bajnokságra, sőt, az itt megszerzett helyezések már beszámítanak a világbajnoki válogatásba is.

Az elmúlt évek eredményei alapján ismét lesznek védett egységek, vagyis Csay Renátának egyesben és Bara Alexandrával párosban, Kövér Mártonnak egyesben és Dóczé Ádámmal párosban, valamint a Boros Adrián, Solti László kajakpárosnak az idén elegendő egy verseny megnyerése a vb-szerepléshez.

„Érdekesség, hogy egyetlen páros kivételével a teljes tavalyi világbajnoki csapat rajthoz áll. Dóri Bence Balázs ezúttal csak egyesben rajtol – mondta Weisz Róbert, a maratoni szakág kapitánya, aki elmondta: a helyszín tökéletes, a vízállás magas, így minden készen áll a bajnoki rajtra.

Érdekesség még, hogy a bajnokság után a teljes maraton válogatott részt vesz a május 27-én kezdődő hazewinkeli Világkupán.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók