Már lehet jegyeket venni a győri maraton vb-re

Megkezdődött a jegyértékesítés a szeptember 11. és 13. között megrendezésre kerülő győri maraton világbajnokságra, amelynek előkészületei javában zajlanak. Kadler Gusztávval, a szervezőbizottság vezetőjével a világbajnoki hajráról beszélgettünk.

Van ok izgalomra a szervezés terén?

Ha most lejönne a vízitelepre, és látná a pillanatnyi helyzetet, lehet, hogy azt mondaná, hogy van. Éppen a tereprendezés zajlik, készülnek a vízreszálló helyek, megújul a csónakház, a céltorony, jönnek a kamionok, dolgoznak a markolók, első látszatra elég kaotikusnak tűnik a kép. De ennek így is kell lennie. Időben vagyunk. Mire érkeznek a csapatok, az argentinok példának okáért két héttel a rajt előtt, minden a helyére kerül – mondta Kadler Gusztáv.

A tereprendezésen kívül ebben a fázisban melyek a legfontosabb tennivalók?

Gőzerővel dolgozik a stáb. Az eddigi nevezőket papíron már el is helyeztük a szállodákban, szervezzük a közlekedést, készülnek az irányító táblák, megállapodtunk az egyetemmel, hogy ismét a világbajnokság fő bázisaként működik majd ezekben a napokban, holnap lesz a rendőrségi bejárás, csütörtökön a vízüggyel egyeztetünk. Megkaptuk az árajánlatokat a kivetítőkre, a lelátókra, szerelik az indító pontont, és a megnyitóünnepség próbái is zajlanak. Nagyszabású, látványos, modern megnyitónk lesz, amelyet Kiss János, a Győri balett igazgatója rendez.

Győrről mindig is tudni lehetett, hogy a város szívügye a sportág. Most hogy állnak ehhez a világbajnoksághoz?

Nagy várakozással. A hétvégi utánpótlás világbajnokságon öt és fél aranyat szerzett egyesületünk, ami nagy büszkeség a városnak, ahogyan nagy izgalommal várják Csay Reni szereplését is. Népes szurkolótábora van Reninek Győrben, a város díszpolgáraként sokan ismerik őt, és mivel a kajak-kenu nagyon beágyazott, szeretett sportág a városban, így biztos vagyok benne, hogy rengeteg szurkoló lesz majd a világbajnokságon. A jegyértékesítés egyébként megkezdődött, a Ticket Express oldalán már meg lehet vásárolni a belépőket.

Nyilván külföldi szurkolótáborokat is várnak. Összességében hány nemzet indul a világbajnokságon?

Még nincs végleges adat. Az 1999-es győri világbajnokságra harmincnégy nemzet adta le a nevezését, ez a csúcs a maraton világbajnokságok történetében, és véleményem szerint most is meg tudjuk közelíteni ezt a számot. Minden kontinensről érkezett nevezés, példának okáért a dél-afrikaiak a masters versenyzőkkel együtt véve hatvan fős csapattal érkeznek, ami igen szép szám.

Említette, hogy lesznek csapatok, amelyek korábban érkeznek a világbajnokságra. A magyar válogatott mikortól lesz jelen a helyszínen?

Augusztus 14-én rendezzük meg a második világbajnoki válogatót, azt követően jelöli ki Weisz Róbert szakágvezető a csapatot. Miután kialakult a végleges csapat, a válogatott beveszi Győrt, és a rajtig itt is marad.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók