Már csak egy nap a rajtig…

#szeged2017

Csütörtökön 14.30-kor a parakenu küzdelmeivel megkezdődik Szegeden a Világkupa. Magyar részről 12 versenyző száll harcba az érmekért, helyezésekért, köztük a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert. A magyar csapat esélyeiről Weisz Róbertet, a szakág szövetségi kapitányát kérdeztük.

Éremeséllyel szállnak vízre a hétvégén legjobb paraversenyzőink a szegedi kajak-kenu Világkupán, Suba Róbertet, Juhász Tamást, Rozbora Andrást és Suha Miklóst is az esélyesek között kell emlegetni – igaz vegyes és változik a mezőny a kategorizációk miatt.

„A paraversenyzők már edzenek a Maty-éren, két napja zajlik a kategorizáció, amelyben az előzetes tájékoztatással szemben Bejek Zoltán, mint teljes értékű orvos vesz részt, s a bizottság vezetője nagy elismeréssel szólt a munkájáról” – mondta Weisz Róbert, aki hozzátette: egyfajta visszarendeződés élhető meg a sportágon belül.

„Felröppent a hír, hogy a kenus számok is felkerülhetnek majd a paralimpia programjára, így többen mindkét számban próbálkoznak – folytatta Weisz Róbert. – Így tesz példának okáért Suba Róbert, de az osztrákok világbajnoka, Marcus Svoboda is.”

És hogy a magyar versenyzőktől mit várhatunk ezen a viadalon?

„A betegséggel bajlódó Váczi Anita kivételével az összes riói paralimpiát megjárt versenyzőnk rajthoz áll majd. Még Varga Katalin is, aki a felkészülése során sérüléssel bajlódott, nem tudott maximális erőbedobással készülni, de ettől függetlenül próbára teszi magát. A dobogós helyezéseket elsősorban a férfiaktól, így Suba Robitól, Juhász Tamástól, Rozbora Andrástól és Suha Miklóstól remélem, s lesz három olyan versenyzőnk is a mezőnyben, aki most indul első alkalommal a nemzetközi színtéren. Kíváncsi vagyok, hogy ők mire lesznek képesek ezen a versenyen.”

A Világkupával kapcsolatos információk, az előzetes rajtlista, az időrend, az ingyenes szurkolói busz (40C) menetrendje az alábbi http://szeged2017.com/hu/erdekes oldalon érhető el.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók