Mamutmezőnyök lesznek az A-Híd Építő Kupán

Szombaton ismét megrendezésre kerül az A-Híd Építő Kupa Öbölkör bajnokság, amely a diákolimpia mellett az ország legnagyobb utánpótlás versenye. Több mint ezer nevezés érkezett, lesznek olyan korcsoportok, amelyekben mamutmezőnyök állnak rajthoz.

Vízre száll az utánpótlás, ismét több mint ezer gyerek mozdul meg az A-Híd Építő Kupa Öbölkör bajnokságon, amely az évek során az egyik legnagyobb hazai rendezésű versenyé nőtte ki magát.

„Gyakorlatilag a harmadik legnépesebb mezőnyt ez a verseny hozza, ennél többen csak az országos diákolimpián, valamint a gyorsasági bajnokságon rajtolnak – mesélte Agócs Mihály, az egyik szervező klub, a KSI SE képviseletében. – Az idén is több mint ezer induló lesz, a 2007-es születésű versenyzőktől kezdve az U23-as korosztályig mindenki megmozdul. Lesznek olyan korosztályok, amelyekben óriási mezőny várható, a 2002-es fiú kajakosoknál több mint hetvenen szállnak vízre, de lesz olyan lány kajakos mezőny is, amely ötven főből áll majd. Gyakorlatilag az országból minden klub megmozdul, sőt, az elmúlt esztendőhöz hasonlóan itt lesz a szlovák utánpótlás válogatott, valamint a komárnói kajak-kenu klub is.”

Hogy miért ennyire népszerű ez a verseny az utánpótlás korosztály körében?

„Mert jó visszaigazolás a téli, tavaszi munkáról. Egyesben, kétezer méteren mérhetik fel a versenyzők a tudásukat, láthatják, hogy milyen formában futnak majd neki a szezonnak” – tette hozzá Agócs Mihály.

„Jó a helyszín, remek körülmények között tudunk versenyt rendezni az öbölben, a vidéki klubok többek között ezért is szívesen jönnek. Ezek a hosszú távú felmérő versenyek megfelelőek az utánpótlás számára, tényleg jó visszajelzést ad mindenki számára” – tette hozzá Máté Attila, a másik rendező klub, az Építők Margitszigeti Diák Kajak Club ügyvezető elnöke.

A verseny helyszíne: Újpesti-öböl, KSI vízitelep

Kezdés: 9.00

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók