Magyar arany- és bronzérem az Eb-n

Két érmet nyertek a magyarok 1000 méteren az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A magyar küldöttség első aranyérmét Bordács Blanka gyűjtötte be, aki az U23-as korosztályban kajak egyesben vívott hatalmas csatát a lengyel Paulina Paszekkal, és egy kilométernyi kajakozás után csupán 0,04 másodperc döntött a két lány között, méghozzá Bordács Blanka javára.

Bordács Blanka döntőjének befutója

Egy bronzérem is jutott a magyaroknak szombaton, Kocsis Ádám az ifik között kenu egyesben végzett a harmadik helyen. Szintén az ifjúsági korosztályban kajak egyesben a fiúknál Kiss Ádám ötödik, a lányoknál Zupkó Vanda nyolcadik lett, a Monoki Marcell, Rédl András kajak páros ugyancsak nyolcadikként zárt, míg a Kállai Róbert Gida, Bucsi Bálint kenu kettőst pályaelhagyás miatt kizárták.

Az U23-asoknál a Varga Dominik, Györgyjakab Máté kajak páros remek versenyzéssel az ötödik helyen ért célba, a Slihoczki Ádám, Szőke Attila kenus egység nyolcadik lett, míg Béke Kornél a kajak egyesek B döntőjében harmadikként végzett, így összesítésben a 12. helyen zárt

„A két érmesünk fantasztikus teljesítményt nyújtott, akárcsak a Varga, Györgyjakab kettős, velük nagyon meg voltam elégedve. Vannak azonban néhányan, akiktől többet vártam, de majd az Eb után otthon kiértékeljük a teljesítményeket” – mondta Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány.

Szombaton délután a 200 méteres középfutamokat rendezték meg, itt a döntőbe jutott Gábor Netta (ifi K-1) és Orosz Adrienn (U23 K-1), a B döntőben folytatja Keresztes Kristóf (ifi K-1), nem jutott viszont tovább Hodován Dávid (ifi C-1), Horváth Ákos (U23 C-1), Kirkov Valentin (U23 K-1) és Miskolczy Fruzsina (U23 C-1).

Vasárnap délelőtt az 500 méteres finálékat, délután pedig a 200-as döntőket rendezik Auronzóban. Az eredményeket ide kattintva lehet követni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók