Magával küzdve is nyert a Kárász, Kozák páros

Nem érezte az erőt, de így is megnyerte a K2 500-as olimpiai számot a Kárász Anna, Kozák Danuta páros a szolnoki második válogató délelőtti programjában.

Női kajak párosban 500 méteren az első válogatón győztes Kárász Anna, Kozák Danuta egység magabiztosan versenyezve végzett az élen a Medveczky Erika, Csipes Tamara duó előtt, legalább is kívülről így tűnt.

„Nagyon nehéz volt most ez a pálya nekünk, egyáltalán nem éreztük azt az erőt, amit az előző versenyen, szóval ez így elég küzdelmes volt magunkkal. Egy erős rajttal akartunk eljönni és előnyt szerezni, a 200-as indításunk megvolt, de 100-zal a vége előtt már nem tudtunk indítani.

Most egy nagyon nagy kő esett le a szívünkről.

Nekem ez volt a fő számom, erre készültem” – mondta Kárász Anna, aki egyesben nem tudott dobogóra állni, de ez a győzelem vigasz volt számára.

Női K2 500 döntő:

Párosban így várhatóan az Európa Játékokon és a világbajnokságon is Kozák Danuta és Kárász Anna indul, a négyes összeállítását később jelöli ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A férfiak K2-es számában 500 méteren az első válogatót Nádas Bence és Tótka Sándor nyerte, de ők most nem indultak el, hiszen a négyesben kapnak szerepet. A második válogatón a Noé Zsombor, Bogár Gábor kettős győzött a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence és a Noé Bálint, Ilyés Róbert egység előtt, így ők indulhatnak a világbajnokságon (Minszkben nem lesz K2 500 a férfiaknál).

Férfi K2 500 döntő:

Bogár Gábor szerint nem volt kérdés, hogy ők nyernek. „A szezon elejétől bizakodó voltam, hittem a párosunkban, hogy nyerni tudunk. Megléptünk a táv elején, és tisztában voltam vele, hogy végig nagyon erősek leszünk, 300-nál már éreztem, hogy meglesz. Ez még messze nem a csúcsforma, keveset párosoztunk, három hetet kihagytunk, gyakorlatilag egyszer ültünk össze a második válogató előtt.”

„Éreztem, hogy Gábor végig tolja, pakolja alám a hajót, ezért nekem nagyon könnyű volt gazdálkodni az erőnkkel – vette át a szót Noé Zsombor. – Arra is készen álltunk, hogy ha jönnek a végén, akkor indítsunk egyet. Sok van még a párosunkban,

a világbajnokságon a határ a csillagos ég,

nyilván nyerni megyünk majd Szegedre is.”

A délelőtti programban a női C1 500 döntőjét rendezték még meg, itt az első válogató győztese, Balla Virág nem indult, távollétében pedig Nagy Bianka a 200 után az 500-at is megnyerte. Az Európa Játékokon nem lesz 500 egyes, a világbajnokságon pedig még kérdéses, hogy ki indul ebben a számban.

Női C1 500 döntő:

A csütörtök délutáni programmal zárul a második válogató Szolnokon.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók