Londoni hősök is indulnak az országos bajnokságon

Augusztus 17. és 19. között Szolnok ad otthont a kajak-kenu országos bajnokságnak, amelyen több londoni olimpiai bajnok és érmes is rajthoz áll majd.

Néhány nappal ezelőtt még a londoni olimpián lapátoltak össze három arany-, két ezüst és egy bronzérmet, péntektől pedig már a szolnoki közönség láthatja őket a vízen. Mert bizony a felfokozott médiafigyelem, a sok-sok interjú, fogadás és közönségtalálkozó ellenére is jó pár londoni hős tiszteletét teszi majd a péntektől vasárnapig zajló országos bajnokságon.

%REKLAM%

Hogy kiket láthatunk majd?

Nos az ezüstérmes férfi négyesből Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel természetesen az MTK-s egységeket erősíti, míg Kammerer Zoltán, ahogyan a női négyessel friss aranyérmes Fazekas-Zur Krisztina egyesülete, a Graboplast Győri VSE színeiben áll majd rajthoz. És eljön az Építők képviseletében a felejthetetlen küzdelemben Kökény Roland párjaként diadalt arató Dombi Rudolf is, akit ezúttal K-1 200 méteren láthat majd a közönség, akárcsak a BOMBA AVSE olimpiai pontszerzőjét, Dudás Miklóst.

„Csodálatos napjait éli a sportág, a szövetségi irodába és a versenyzőkhöz is áramlanak a gratulációk és jókívánságok, és a hat londoni érem mellett óriási fegyvertényként értékelik, hogy Magyarország az első helyen végzett a sportági éremtáblán” – ad gyors értékelést Storcz Botond szövetségi kapitány, aki biztosra veszi, hogy ezek a sikerek hosszú évekre megalapozzák majd a sportág jövőjét.

Ezen az országos bajnokságon pedig azok a versenyzők, akik nem jutottak ki az idei világversenyekre, megalapozhatják a jövő évi felkészülésüket, hiszen az országos bajnokságon való sikeres szereplés ad belépőt a téli válogatott keretbe.

„Azok a versenyzők, akik nem jutottak ki az idei fő versenyekre, nem álltak le, tovább folytatták a felkészülést, hiszen az országos bajnokság nem csak az egyesületek közötti pontverseny szempontjából fontos, de azért is, mert ezen dől el, hogy ki kerül be a válogatott téli keretébe” – magyarázta Storcz Botond szövetségi kapitány. – Számomra külön öröm, hogy jó pár londoni érmes is rajthoz áll, de persze azokat a versenyzőket is megértem, akik az olimpia után inkább a pihenést választották.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók