Letették az olimpiai esküt fiataljaink

Letette az esküt a 79 fős magyar csapat, amelynek tagjai húsz sportágban vesznek részt az október 6-án kezdődő III. nyári ifjúsági olimpiai játékokon Buenos Airesben, így ott volt a fogadalomtételen a négy magyar kajak-kenus is.

A kajakosoknál Rendessy Eszter és Kiss Ádám, a kenusoknál pedig Gönczöl Laura és Pálla Balázs képviseli hazánkat a YOG-on, ahol előbb gyorsasági, majd szlalom verseny lesz, és a kettő összesítése után hirdetnek győztest mind a négy szakágban.

A fogadalomtételen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztiá hangsúlyozta: amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) életre hívta az ifjúsági olimpiát, az a cél vezérelte, hogy egy olyan multisport-esemény jöjjön létre, ahol a résztvevők a versenyek mellett jobban megismerik egymás kultúráját, a különböző országok, nemzetek képviselői közötti barátság pedig elmélyüljön, a fiatalok találkozzanak az olimpiai eszmével.

“Ez a verseny egy emberarcú esemény, amelyről sok olyan sallangot, giccset, luxust leválasztanak, ami az olimpiának része. Biztos vagyok benne, hogy

ez életetek egyik nagy élménye lesz, egy igazi dzsemborira számítsatok”

– mondta a MOB elnöke, aki tisztes helytállást vár a népes magyar delegációtól, amely az egyik legnagyobb a résztvevők között.

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerint nem kel tartani attól, hogy teherként fogják fel a magyar fiatalok a versenyt. „Egy sportoló életébe csupán egyszer fér bele egy ifjúsági olimpia, éppen ezért azt maximálisan élvezniük kell, beszédében kulcsár Krisztián is próbálta levenni a terhet a fiatalok válláról. Mi péntektől Győrben készülünk együtt egy hetet, lemodelleztük a Buenos Aires-i pályát, és felépítettük Győrben, így minden adott ahhoz, hogy tökéletesen felkészüljünk. Jó formában vannak a gyerekek, nagyon lelkesek, ami nem csoda, hiszen ez lesz számukra az év eseménye, sőt, életük eddigi legkomolyabb versenye.”

Október 12-én és 13-án a gyorsasági futamokat rendezik meg, 15-én és 16-án pedig a szlalommal zárul a kajak-kenusok versenye az ifjúsági olimpián.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók