Lehengerlő kezdés 1000 méteren

9 arany-, 6 ezüst-, 9 bronzérem! Nagy erősen kezdett a magyar csapat a csehországi Racicében zajló idei Olimpiai Reménységek versenyén. Több számban is két magyar egység állhatott fel a dobogóra az 1000 méteres döntők során.

A délutáni döntők nyitányaként Kós Benedek Tibor második lett a 2000-es korosztályban K-1 1000 méteren. Redl András Vilmos nyert a 2001-es születésűek versenyében, ahogy a legfiatalabb között, óriási fölénnyel győzött a 15 éves Kiss Ádám is.

A legidősebbek között C-1 1000 méteren Kállai Róbert Gida második, mögötte Zupkó Balázs Péter pedig harmadik lett.

A 2001-es kenusoknál Hodován Dávid lett harmadik. A legidősebb lányoknál Kőhalmi Emese Boglárka győzött K-1 1000 méteren, Posta Réka pedig harmadik helyezést ért el. A 2001-es korosztályban Csikós Zsóka és Fekete Dorina végzett az első és a második helyen, a 2002-ben születetteknél pedig Rugási Csilla lett harmadik.

A női kenuban is parádésan kezdtünk, Nagy Bianka nyert a 2000-es korosztályban, az egy évvel fiatalabbak között pedig szegedi csapattársa, Molnár Csenge lett a legjobb.

Férfi kajak párosban a két 16 éves tehetség, Erdélyi Tamás és Balogh Gergely harmadik lett. C-2 1000 méteren kenu párosban a legidősebbek között is kiválóan szerepeltek a magyarok, Kocsis Ádám nyert Zombori Dominikkal, a harmadik helyen pedig Zupkó Balázs és Mitró Márton duója futott be. Ebben a számban kiválóan szerepeltek a fiatalabbak is, a 15 éveseknél második lett a Paragi, Szabó egység, harmadik pedig az Odnoga, Besenyei duó.

Női kajakban K-2 1000 méteren Bakó Olga győzött Tófalvi Viktória párjaként, ebben a számban, szintén a legidősebbek között, Biben Karina Klaudia és Tóth Dominika lett harmadik.

A fiatalabb lányoknál a Potoniec Zsófia, Angyal Villő páros győzött, női kenu párosban a legidősebbek között a Szamosi, Molnár egység ezüstérmet lett, a 2002-ben született női kenupárosok versenyében pedig az Opavszky Réka, Gönczöl Laura egység második, Horányi Dóra és Folberth Nóra pedig harmadik helyezést ért el.

„A felnőtt szakágnál megfogalmaztuk, hogy mennyire fontos a négy lábon állás, az utánpótlás szintjén ez már meg is valósult, mindenhol ott vagyunk a világ élmezőnyében. Különösen értékes, hogy egyéniben szerepel nagyon jól a csapat és nemcsak a szezon során sikert sikerre halmozókra, például Nagy Biankára, Molnár Csengére, vagy Kállai Róbert Gidára gondolok, hanem mellettük új nevek, új arcok is feltűntek a dobogón egyesben és párosban is. Szintén nagyon bíztató, hogy a férfi kenu szakágban jön fel egy új generáció, látszik, hogy a világbajnok Szőke, Slihoczki páros mögött is ott lohol már Zombori Dominik és Kocsis Ádám, de kiválóan szerepelt ugyanebben a számban, C-2 1000 méteren Zupkó Balázs és Mitró Márton is. A 9 arany-, 6 ezüst és 9 bronzéremmel természetesen magasan vezetjük az éremtáblázatot az első versenynap végén” – mondta Schmidt Gábor elnök, aki a helyszínen Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitánnyal együtt tekinti meg a hétvégi utánpótlás versenyt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók