Legyőzték az olimpiai bajnokokat

A Tüske Uszodakomplexumban megrendezett Szilveszteri vizesgálán, a Kajakfutam bajnokokkal nevű váltóversenyben a világbajnokokból összeállt csapat nyert a csupa olimpiai bajnokból verbuvált társasággal szemben.

A medencében, kajakpoló-hajókkal lebonyolított váltóban a Szabó Ágnes, Medveczky Erika, Kopasz Bálint, Balaska Márk, Birkás Balázs összetételű egység győzött az kizárólag olimpiai bajnokokból összeállt Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Storcz Botond, Dombi Rudolf kvartett előtt, amelynek utolsó tagja dupla távot teljesített.

A Csak egy maradhat! elnevezésű, kieséses úszóversenyen Kozma Dominik győzött, mögötte a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Verrasztó Dávid végzett a második helyen, míg a harmadik az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László lett.

A nők párosversenyében az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna diadalmaskodott a junior Európa- és világbajnoki aranyérmes Késely Ajnával szemben.

A vizesgálán egy kispályás találkozón megmérkőzött egymással az elmúlt két évtized világeseményein érmet nyert magyar vízilabdázókból kialakított két alkalmi csapat is. Medencébe ugrott többek között Kásás Tamás, Kiss Gergely, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián illetve Gangl Edina is. A programot búvárúszó-, szinkronúszó- és kajakpóló-bemutató színesítette, de a nézők ízelítőt kaphattak a medencés sárkányhajózásból is.

Az esemény délelőtti felvezetéseként az amatőr sportolóknak lehetőségük nyílt teljesíteni az Olimpiai ötpróba 500 és 1500 méteres úszószámát. Kiss Gergely, az ötpróba egyik nagykövete bejelentette, hogy idén összesen hatvan rendezvényt tartottak az ötpróbázóknak, de jövőre szeretnék ezt a számot nyolcvan fölé emelni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók