Pénteken a Békési Pálinkaház látogatásával kezdődött, szombaton húsdarálással, ízesítéssel és kolbásztöltéssel folytatódott „gasztroválogatottunk” számára a Csabai kolbászfesztivál, amelyen olimpiai és világbajnok versenyzőink is versenybe szálltak. A tapasztalt csabai kolbászfesztiválozókkal – a Magyar Kajak-Kenu Szövetség emblémájával ellátott kötényben – felvette a versenyt sportágunk egyik „főszakácsa”, az olimpiai bajnok Kökény Roland, a fiatal és lendületes világbajnok kenupárosunk, Vasbányai Henrik és Mike Róbert, valamint a rutinosabb vonulat, a vezetőedzői feladatokat ellátó Storcz Botond és Hüttner Csaba is.
„Ma nem volt csapatkapitány, itt mindenki irányított, és mindenki nyakig zsíros lett – adott helyzetjelentést a fesztiválról Hüttner Csaba. – A csapatból mindenki kivette a részét a hús darálásából, a gyúrásból és a töltésből is. És ha már a töltésnél tartunk: a szomszédos asztalnál lévő kézilabdások szilva és birs pálinkával kínáltak meg minket, mi pedig a Békési Kajak-Kenu Club szakosztályvezetőjének, Kálmán Tibornak a meggy pálinkájával tettük még hangulatosabbá ezt a délelőttöt.”
És hogy Vasbányai Henrikék a pálinka mellett mit élveztek a legjobban a kolbászfesztiválon?
„A második pálinkát” – jegyezte meg viccesen Storcz Botond.
„Engem meglepett, hogy ez ilyen óriási fesztivál, majd’ negyvenezer ember tölti a kolbászokat. Korábban még disznóvágáson sem voltam, mert sajnálom a malacokat, de így élvezhető volt a program” – tette hozzá Vasbányai Henrik.
Gasztrocsapatunk 15 kiló, kiváló fűszerezésű kolbászt készített el a délelőtt során. A csabai eseményen nem mellesleg részt vett még az olimpiai bajnok kenus, Horváth Csaba, valamint a kilencszeres világbajnok Wichmann Tamás is.