Látványosság az abu-dhabi strandon

A negyedik napját tölti Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportja az abu-dhabi edzőtáborban. A versenyzők jól ismert helyszínre tértek vissza, hiszen tavaly is itt készültek fel az idényre, a vízfelület és a strandon lévő „kondipark” nem ismeretlen számukra.

Helyi látványosságot jelent mostanság az abu-dhabi strandon Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportja: egy tucat kigyúrt férfi kajakos végzi nap, mint nap a homokos parton a crossfit edzését. Olimpiai ezüstérmes négyesünk, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel és a többiek gumikerekeket dobálnak, húzódzkodnak, kötelekkel dolgoznak a strandolók szeme láttára, és a magyar kajak-kenu sportot egyáltalán nem ismerők számára az is meghökkentő lehet, hogy mindezt egy háttérben meghúzódó, ám kemény kezű asszony, Fábiánné Rozsnyói Katalin felügyelete mellett teszik.

„Valóban látványosságot jelentünk a parton, de ez nem zavar bennünket – mondja a négyes vezérevezőse, Kammerer Zoltán. – Dolgozunk keményen, és Kati néni természetesen mindig szól, ha netán kevés lenne, amit csinálunk. A kondi mellett a futást egyénileg oldjuk meg, én kedden például a szokott helyszínemen, a futók számára megnyitott Yas Marina Formula-1-es pályán tudtam le a napi adagomat.”

A vizes munkával sem bánik csínján az edzőnő, aki rendesen osztja az adagokat versenyzőinek.

„Ez a normális – folytatja Kammerer Zoltán. – A téli időszak után annyira vártuk, hogy végre evezzünk, hogy valójában mindent elviselünk. Napi két vizes edzésünk van, átlagban harminc kilométereket teljesítünk, és bár még nagy ki-ki versenyek nem voltak közöttünk, mindenki rendesen odateszi magát.”

Vagyis a szabad- és pihenőidő nagy részét többnyire alvással és relaxációval töltik a versenyzők. És hogy lesz-e más kikapcsolódási lehetőségük?

„Hát, azt egyelőre még nem merjük tervezni” – mondta viccesen a versenyző.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók