Látványos vízi felvonulás Nepomuki Szent János tiszteletére

Nepomuki Szent János tiszteletére az Építők Margitszigeti Diák Kajak Club a Hídépítőkkel közösen idén is megrendezte a Hídépítők Napját. A látványos vízi felvonuláson sárkányhajósok, vízitúrázók, evezősök, valamint géphajók is részt vettek.

Tavaly Budapest már láthatta a hídépítők és vízen járók szentjének, Nepomuki Szent János tiszteletére megtartott vízi felvonulást. Kajakosokkal, kenusokkal, sárkányhajósokkal és evezősökkel közösen az idén is felsorakoztak a hídépítők a KSI vízitelepén, hogy közösen evezzenek le a Lágymányosi-öbölbe.

– Fontos ünnep ez a hídépítők számára, akik ezen a napon valamilyen építőanyagból hidat is építenek, sőt hagyomány, hogy minden évben felújítják Nepomuki Szent János szobrát. Idén a gödöllőire esett a választás. A szent napi hídépítést mi kiegészítettük egy vízi felvonulással, amelyen sárkányhajósok, vízitúrázók, evezősök, valamint a sor végén géphajók, egy hadihajó, egy kitűző hajó és a Clark Ádám nevét viselő darus hajó is felsorakozott. A Lágymányosi-öbölben két kategóriában, a cégek és a premier versenyzők számára 200 méteres sárkányhajó viadalt is rendeztünk, majd közönséghajózással zártuk a rendezvényt: aki szeretett volna megismerkedni a sárkányhajókkal, most bátran megtehette – összegezte a napot Vaskuti Máté, a felvonulás egyik főszervezője.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók