Különleges kaland a fővároson át – Surfskivel Budapesten!

A nyári szezonban egy különleges, de a szervezők elképzelései szerint hagyományteremtő kezdeményezést láthattak azok, akik csütörtök este a Dunaparton sétáltak. A fővárost kettészelő Duna hullámain az avatatlan szemnek szokatlan, gyors hajók hasították a hullámokat - surfski kajakok suhantak a vízen.

A surfski Ausztráliában és Dél-Afrikában kezdte karrierjét, de azóta már az egész világon elterjedt, népszerű sporttá vált. A hajóba nem beülünk, hanem rá, a kissé magasabb súlypont miatt elsőre instabilnak tűnik, de néhány perces összeszokást követően már nagyon kezes jószággá válik értő kezekben.  A hajótestbe rejtett kormány egyenesebb futást, könnyebb irányíthatóságot eredményez, nagy segítség a kezdő kajakosok számára – de a gyakorlottabb túrázók nélküle is kiválóan irányíthatják a hajót.

A szakág hazai népszerűsítésének céljával a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a SurfskiFUN közös szervezésében az MTK Budapest Felnőtt Szabadidős Vízisport Központból indult túrán ezzel a különleges hajótípussal evezhettünk át Európa legszebb fővárosán. Bár a tempó a hajó karakteréből adódóan sportos volt, a városnézésre is jutott idő.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók