Közös együttműködés Csunkinggal

Szerződés

A magyar kormány kedden stratégiai megállapodást írt alá Csunkingban a Bohong-csoporttal. A kínai városban a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is jelen volt, hiszen háromszoros olimpiai bajnok kajakozónk, Storcz Botond és Cservári Gábor projektvezető együttműködési szerződést írhatott alá a csunkingi Sporttudományi Intézet képviselőivel.

Kedden tíz évre szóló sportágfejlesztési megállapodást írt alá a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a csunkingi Sporttudományi Intézet, melynek részeként szövetségünk szakmai támogatást nyújt a helyi kajak-kenu sport fejlesztésre irányuló koncepció kidolgozásában.

A projekt keretében közös Magyar-kínai Kajak-Kenu Edzőbázist létesítenek, ahol magyar edzők irányításával, közös edzőtáborok szervezésével folyik a szakmai munka, míg a csunkingi Sporttudományi Intézet sportági vezetőket, edzőket és versenyzőket küld hazánkba, ahol szövetségünk edzőtáborozási lehetőséget és szakmai továbbképzéseket biztosít a kínai fél számára. Fontos még kiemelni, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben létesülő új diagnosztikai központ elindításához, szakmai működéséhez is támogatást nyújt a kínai partner, a jövőben ebben a központban fizikai tesztek, élettani és sporttudományos mérések elvégzésére nyílik majd lehetőség.

„Magyar szempontból fontos a közös bázis létrehozása, hiszen mindössze egy óra az időeltolódás Tokióhoz képest, így a magyar csapat olimpiai felkészítéséhez jó helyszínt biztosíthat ez az edzőközpont” – nyilatkozta Storcz Botond a megállapodásról.

„Szerdán meglátogatjuk a vízisport központot, itt folytatódnak az egyeztetések, megvizsgáljuk az infrastruktúrát, a víz minőségét és a személyi feltételeket” – tette hozzá Cservári Gábor projektvezető.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók