Kozmann György is indul a Világjátékokon

A sárkányhajó számít a legnépesebb sportágnak a Világjátékokra utazó magyar csapatban. A 26 fős legénységben helyet kap több korábbi olimpikon, köztük a kenus Kozmann György is, aki kétszer végzett a harmadik helyen ötkarikás játékokon.

Legutóbb Kolonics György halála után a nagyon fiatal Kiss Tamással térdelt össze, és Pekingben minden várakozást felülmúlva bronzérmes lett. Kozmann már versenyzett a Kaohsiungban, hiszen két évvel ezelőtt a Világjátékok helyszínén rendezték a vb-t, ahol sikert sikerre halmozott a magyar csapat. A lendület a tavalyi, poznani világbajnokságon sem lankadt. A mieink a négy távból (200, 500, 1000 és 2000 m.) hármat megnyertek, 500-on pedig ezüstérmet szereztek az oroszok mögött. „Minden távon jeleskedtünk, de minden azon múlik, hogy mennyire tudunk egységes produkciót mutatni. A hajóban 20 evezős van, valamint egy dobos és egy kormányos, az összehangoltság alapkövetelmény” – mondta Kozmann.

A végső lista a június közepén megrendezendő kajak-kenu válogató után lesz teljes, de annyit már biztosan ki lehet jelenteni, hogy Kozmann Györgyön kívül Csabai Edvin és Györe Attila is szerepet kap a magyar hajóban, méghozzá nem is akármilyet. A tízszeres maratoni világbajnok kenupáros lesz a két vezérevezős – tudtuk meg Reményi Péter szakágvezetőtől, aki tartalékként csapattag is egyben (összesen 4 tartalék van). A Világjátékokat négyévente rendezik meg, és az olimpián kívüli sportágak legjobbjai vesznek részt a jeles eseményen.
%REKLAM%
A tajvani világverseny július 16-án kezdődik és 10 napig tart. A Nemzeti Sportszövetség információi szerint jelenleg 71 magyar sportolónak van tajvani kvalifikációja.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók