Mégse

Közel a kvótához újabb két magyar

Tovább folytatódott a magyarok remek szereplése a Barcelonában zajló ifjúsági olimpiai (YOG) kvalifikációs viadalon, amelynek második napján a lány kenusok és a fiú kajakosok versenyeztek síkvízen.

Hír

A selejtezőből Gönczöl Laura a második, Opavszky Réka pedig a pótselejtezőből a nyolcadik legjobb idővel jutott a nyolc közé, azaz az egyenes kieséses szakaszba. Gönczöl egészen a döntőig menetelt, ahol kikapott, Opavszky pedig a negyeddöntőben búcsúzott, de előbbi az első, utóbbi pedig a harmadik helyen áll az európai rangsorban a vasárnapi szlalom előtt. A kontinensről a hat legjobb jut ki az októberi, Buenos Aires-i ifi olimpiára, viszont egy nemzetből csak egy versenyző kvalifikálja magát a YOG-ra.

A fiú kajakosoknál Kiss Ádám ugyancsak a második idővel került a negyeddöntőbe, Majoros Mátyás viszont szoros versenyben kilencedik lett, így nem folytathatta az egyenes kiesés szakaszban. Kiss a nyolc között könnyedén verte lengyel ellenfelét, majd az elődöntőben kikapott a későbbi győztes fehérorosz kajakostól, de a harmadik helyért rendezett futamon újra nyerni tudott. Az európai rangsorban is a harmadik helyről várja Kiss Ádám a folytatást, azaz a vasárnapi szlalomot.

Kiss Ádám közel Buenos Aireshez

„Volt két nagyon erős üzbég kenus a lányoknál, az egyiket megverte Laura az elődöntőben, a másiktól kikapott a döntőben, de ők ketten uralták az egész napot – kezdte az értékelést Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. – A fiú kajakosokkal is elégedett vagyok, mindenki maximálisan odatette magát, tetszik nagyon a gyerekek hozzáállása. A hétvégén a szlalom következik, amely Magyarországon még gyerekcipőben jár, de remélem, hogy a remek síkvízi eredmények után meg tudjuk tartani jó helyezésünket szlalomban is.”

Szombaton női kajakban és fiú kenuban rendezik a szlalomversenyeket ugyanilyen lebonyolítással (selejtezőkből az első öt jut a negyeddöntőbe, majd a pótselejtezőkből a legjobb három idővel rendelkező csatlakozik hozzájuk az egyenes kieséses szakaszban).

Remek magyar kezdés a YOG-kvalifikáción

Fantasztikusan kezdték a magyar lány kajakosok a Barcelonában zajló ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyt, miután az első és a harmadik helyet szerezték meg a nyitónapon.

„Hazánk bevon bennünket saját bűvkörébe”

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a múlt heti megnyitóünnepségen úgy fogalmazott, hogy a Tokaji Vízitúra Központ és egyben a felső-tiszai vízitúra útvonal átadása valójában a hazaszeretetről szól…

vízitúra Központ - átadóünnepség
Hír

„Olyan programnak az első fázisát zárjuk le és nyitunk kaput a program következő részei irányába, amelyek természetes módon teszik megélhetővé, elérhetővé a hazaszeretetet és azokat az embereket is behozzák a nemzeti közösségbe, akik sosem gondoltak arra, hogy ők egy nemzeti közösséghez tartoznak. És ez nagy dolog. Ezt hívjuk mindennapi hazaszeretetnek és szerintem az, ami történik velünk, az az, hogy hazánk bevon most bennünket a saját bűvkörébe.”

Megvan a vb-re és Eb-re utazó keret

A hétvégi szolnoki válogatót követően Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány előterjesztésére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége elfogadta a magyar válogatott keret névsorát a soron következő korosztályos világversenyekre.

Hír

Az első ilyen világversenyt, az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot az olaszországi Auronzóban rendezik.

A magyar válogatott kerete az Eb-re:

Az év fő versenye, a világbajnokság július 26. és 29. között lesz Plovdivban. Az Eb-n még nem, de itt már elindul Takács Tamara is. A még mindig csak 21 éves kajakos, aki már a felnőttek között is világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, 500 és 1000 egyesben áll rajthoz Bulgáriában.

A magyar válogatott kerete a vb-re:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége részéről elfogadásra került a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar keret is.

A maraton Eb-re utazó csapat: