Közel a kvótához újabb két magyar

Tovább folytatódott a magyarok remek szereplése a Barcelonában zajló ifjúsági olimpiai (YOG) kvalifikációs viadalon, amelynek második napján a lány kenusok és a fiú kajakosok versenyeztek síkvízen.

A selejtezőből Gönczöl Laura a második, Opavszky Réka pedig a pótselejtezőből a nyolcadik legjobb idővel jutott a nyolc közé, azaz az egyenes kieséses szakaszba. Gönczöl egészen a döntőig menetelt, ahol kikapott, Opavszky pedig a negyeddöntőben búcsúzott, de előbbi az első, utóbbi pedig a harmadik helyen áll az európai rangsorban a vasárnapi szlalom előtt. A kontinensről a hat legjobb jut ki az októberi, Buenos Aires-i ifi olimpiára, viszont egy nemzetből csak egy versenyző kvalifikálja magát a YOG-ra.

A fiú kajakosoknál Kiss Ádám ugyancsak a második idővel került a negyeddöntőbe, Majoros Mátyás viszont szoros versenyben kilencedik lett, így nem folytathatta az egyenes kiesés szakaszban. Kiss a nyolc között könnyedén verte lengyel ellenfelét, majd az elődöntőben kikapott a későbbi győztes fehérorosz kajakostól, de a harmadik helyért rendezett futamon újra nyerni tudott. Az európai rangsorban is a harmadik helyről várja Kiss Ádám a folytatást, azaz a vasárnapi szlalomot.

Kiss Ádám közel Buenos Aireshez

„Volt két nagyon erős üzbég kenus a lányoknál, az egyiket megverte Laura az elődöntőben, a másiktól kikapott a döntőben, de ők ketten uralták az egész napot – kezdte az értékelést Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. – A fiú kajakosokkal is elégedett vagyok, mindenki maximálisan odatette magát, tetszik nagyon a gyerekek hozzáállása. A hétvégén a szlalom következik, amely Magyarországon még gyerekcipőben jár, de remélem, hogy a remek síkvízi eredmények után meg tudjuk tartani jó helyezésünket szlalomban is.”

Szombaton női kajakban és fiú kenuban rendezik a szlalomversenyeket ugyanilyen lebonyolítással (selejtezőkből az első öt jut a negyeddöntőbe, majd a pótselejtezőkből a legjobb három idővel rendelkező csatlakozik hozzájuk az egyenes kieséses szakaszban).

Remek magyar kezdés a YOG-kvalifikáción

Fantasztikusan kezdték a magyar lány kajakosok a Barcelonában zajló ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyt, miután az első és a harmadik helyet szerezték meg a nyitónapon.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók