Kozák Danuta karitatív napja

A kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta aktív közreműködésével valósult meg a Peter Cerny Alapítvány mentőbázisának felújítása, s Danuta szponzora, a Poli-Farbe révén jelentős festékadományhoz jutott a Down Alapítvány is.

Négyszázezer forint értékben 1100 négyzetméter falfelület és mennyezet kifestéséhez elegendő Medi-Farbe kórházfestéket adományozott a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár a Peter Cerny Alapítvány számára. A koraszülött mentést végző alapítvány budapesti mentőbázisát a szervezet munkatársai festették ki társadalmi munkában, a munkához csatlakozott a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta is. Danuta még egy helyszínen is karitatív feladatot vállalt, a gyermekmentőkkel egy időben a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását szolgáló Down Alapítvány is 350 ezer forint értékben kapott adományt a festékgyártól. Az adomány segítséget nyújt ahhoz, hogy az alapítvány megszépítse budapesti gondozóházait, lakóotthonait és foglalkoztató műhelyeit.

„Mindkét helyszín más és más világ volt számomra, ám mégis megtaláltam a közös pontot – mondta Kozák Danuta. – Nagyon fontosnak tartom, hogy a koraszülött mentéssel foglalkozók valóban megfelelő körülmények között dolgozhassanak, hiszen hihetetlen fontos feladatot látnak el. A Down Alapítványnál nagyon közvetlen, aranyos emberekkel találkozhattam, és rácsodálkoztam arra, hogy mennyire kreatívak: gyönyörű festményeket, kézimunkákat láttam, tényleg leesett az állam. Korábban nem volt részem ilyen jellegű karitatív tevékenységben, megérintett, amit a két helyszínen tapasztaltam. Olykor jó, ha rádöbben az ember, hogy van más is a kajakozáson túl.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók