Kozák Danuta 30!

Ma ünnepli 30. születésnapját a sportág egyetlen ötszörös olimpiai bajnoka, Kozák Danuta. A jeles nap alkalmából ezúton kívánunk neki sok boldogságot.

Születésnap
Hír

Észrevétlen világklasszis. A jó értelemben véve. Nincsenek sztárallűrjei, nincsenek felesleges tettei, rosszul megfogalmazott mondatai, van benne azonban tartás, munka, profizmus és önazonosság. Egy tud lenni a céljaival, s azzal az úttal, amelyet a sikerekhez be kell járnia. Zokszó nélkül teszi a dolgát, s ha néha fáradni látszik egy Danás félmosollyal nyugtázza, ez nem a törékeny lányok sportja, nehéz súlyokat kell elcipelni míg az ember a csúcsra ér.

Tavaly augusztusban ő megérkezett oda.

A Londonban megszerzett két olimpiai aranya után Rióban háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a magyar kajak-kenu sport legeredményesebb versenyzője lett. És nem csak az aranyak, a nagy sikerek kapcsán lett emlékezetes számára az elmúlt esztendő. Decemberben bejelentette: gyermeket vár, pályafutását mindenképpen folytatja, de az idei szezon eseményeit ő csak a partról kíséri figyelemmel.

A ma 30. születésnapját ünneplő kajakost legközelebb 2018-ban láthatjuk a vízen.

Anyaként, ötszörös olimpiai bajnokként, szerény világklasszisként.

Boldog születésnapot kívánunk, Dana!

Kipróbálná magát a gyorsasági szakágban

Sikeres évet zárt Kiszli Vanda 2017-ben, ősszel mégis váltott, Budapestre költözött és új csapattal állt neki a felkészülésnek. A paksiak kiválósága a jövőben a maratoni táv mellett a gyorsasági szakágban is szeretné megmérettetni magát, többek közt rajthoz állna 2018-ban az itthoni rendezésű Egyetemi Világbajnokságon is.

Hír

A Dél-Afrikában K-2-ben felnőtt világbajnoki címet szerző Kiszli Vanda, Mihalik Sára páros kapta meg az Év maratoni női kajakosának járó díjat a kajak-kenu sportág év végi gálavacsoráján. Kiszli Vanda az idei világbajnokságon egyesben is jól szerepelt, ezüstérmes lett. Jövőre már K-1-ben is egyértelműen a vb-arany a célja.

“Örültem a második helynek is, de nem elégedhetek meg ezzel, az első hely megszerzésére törekszem. Persze mindenki nyerni akar, ahogy én is, az motivál, hogy egyesben és párosban is aranyérmes lehessek” – mondta Kiszli Vanda.

Egyesben itthon továbbra Csay Renáta lehet a legnagyobb ellenfele. Vanda nagyon jó kapcsolatban van a szakág tizennyolcszoros világbajnokával,  azt viszont, nem tartja elképzelhetőnek, hogy párosban együtt versenyezzenek.

“A versenyeken ellenfelek vagyunk, ott mindenki magáért küzd, egyébként pedig barátok. Nem szeretnék párt váltani, hiszen sok idő, amíg megszokja az ember a másikat. Úgy érzem, hogy Sára személyében megtaláltam azt, akivel elérhetjük a célunkat, úgy, ahogy az szeptemberben is sikerült.”

A világbajnokságot követően volt egy kis pihenője, de ősszel már elkezdte a felkészülést a következő szezonra. Budapestre költözött, így Mihalik Sárával minden nap együtt tudnak edzeni.

“Folytatjuk a munkát és készülünk a következő évre. Jelenleg benti edzéseink vannak, de úgy néz ki, hogy februárban el tudunk menni melegvízi edzőtáborba. Szeretném magam kipróbálni a gyorsasági szakágban is, jövőre itthon lesz az Egyetemi Világbajnokság, jó lenne, ha ezer párosban mi állhatnánk ott rajthoz Sárával.”

Kortalan Kortárs Kozmannal

Decemberben egy éves a nagy sikerű Kortalan Kortárs című előadássorozat, ami valódi összművészeti élményt nyújt. Az előadások során Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa színésznők kortárs magyar szövegeket visznek színpadra. Minden előadást csak egyetlen egyszer adnak elő a művészek, majd az est témájáról a kétszeres olimpiai bronzérmes, világ és Európa-bajnok Kozmann Györggyel beszélgetnek a színpadon.

Hír

A vasárnapi előadás témája, “Az első”. A művészek esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik a színpadon. A színésznők az est második felében pedig Szily Nórával beszélgetnek és együtt járják körül az előadás témáját az est vendégével, aki ezúttal a korábbi kiváló kenus, Kozmann György lesz.

Az előadás december 17-én, vasárnap 19.30-kor kezdődik a Mozsár Műhelyben. Jegyrendelés itt.