Kozák Danuta 30!

Születésnap

Ma ünnepli 30. születésnapját a sportág egyetlen ötszörös olimpiai bajnoka, Kozák Danuta. A jeles nap alkalmából ezúton kívánunk neki sok boldogságot.

Észrevétlen világklasszis. A jó értelemben véve. Nincsenek sztárallűrjei, nincsenek felesleges tettei, rosszul megfogalmazott mondatai, van benne azonban tartás, munka, profizmus és önazonosság. Egy tud lenni a céljaival, s azzal az úttal, amelyet a sikerekhez be kell járnia. Zokszó nélkül teszi a dolgát, s ha néha fáradni látszik egy Danás félmosollyal nyugtázza, ez nem a törékeny lányok sportja, nehéz súlyokat kell elcipelni míg az ember a csúcsra ér.

Tavaly augusztusban ő megérkezett oda.

A Londonban megszerzett két olimpiai aranya után Rióban háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a magyar kajak-kenu sport legeredményesebb versenyzője lett. És nem csak az aranyak, a nagy sikerek kapcsán lett emlékezetes számára az elmúlt esztendő. Decemberben bejelentette: gyermeket vár, pályafutását mindenképpen folytatja, de az idei szezon eseményeit ő csak a partról kíséri figyelemmel.

A ma 30. születésnapját ünneplő kajakost legközelebb 2018-ban láthatjuk a vízen.

Anyaként, ötszörös olimpiai bajnokként, szerény világklasszisként.

Boldog születésnapot kívánunk, Dana!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók