Körmenden járt Vaskuti István

Vaskuti István Körmenden járt, a Bereki Bárkás Egylet Egyesület mosolygós gyerekét látogatta meg nyári táborozásuk alatt. Moszkva olimpiai bajnoka vízre is szállt a srácokkal, akik sokat tanultak a korábbi klasszistól.

Egy esztendővel ezelőtt alakult a Bereki Bárkás Egylet Egyesület kajak-kenu szakosztálya, amely igazán idilli környezetben, a Rábán tudja tartani edzéseit. Ezen a héten közel 30 gyerek vesz részt a nyári táborban, amelyet meglátogatott Vaskuti István olimpiai bajnok kenus is, aki vízre is szállt a fiatalokkal.

„Élveztem ezt a pár napot a gyerekekkel, akiknek az élménybeszámolóim mellett segítettem az evezéstechnikában, a kormányzásban, a térdelésben és egy pár trükköt, finomságot is bemutattam – mondta Vaskuti István. – A srácok számára nagyon tartalmas ez a tábor, hiszen egy nap kétszer-háromszor is eveznek, emellett kiegészítőként futás és kondi is szerepel a programban. A korcsoport vegyes, hiszen vannak 16 év körüli, illetve nyolc-tíz éves gyerekek is, akik mindannyian nagyon érdeklődőek voltak, szívesen hallgatták meg a kenus élményeimet, azt, hogy én miként barátkoztam meg a vízzel. Egy cserfesebb kislányt felültettem a kenu tetejére, úgy eveztem vele, hogy lássák a gyerekek, hogy milyen kunsztokat lehet csinálni a kenuval. Egyik este a városban közönség találkozón is részt vettem, sok kosaras eljött meghallgatni, akikkel viccesen megegyeztünk abban, hogy a kosaras magasság alatt lévő gyerekeket átirányítják a mi sportágunkba.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók