Kiválóan sikerült paraversenyzőink kategorizációja

A poznani para kajak-kenu Európa-bajnokság előtt lezajlott a szokásos kategorizáció, amikor a sérültség alapján besorolják a versenyzőket.

Kenuban minden versenyzőnknek kellett egy újabb vizsgálat, valamint újoncainknak is szükségük volt rá a kedden kezdődő Európa-bajnokság előtt.

„Minden esetben azt a besorolást kaptuk, amit szerettünk volna,

sőt, Kiss Péter és Molnár Nikoletta végleges kategorizációt kapott, de a többieket is ugyanoda sorolták, ahol eddig is voltak” – mondta elégedetten Weisz Róbert szövetségi kapitány, aki szerint a kategorizáció az egyik legfontosabb a parasportban.

Eszerint kenuban Varga Katalin és Molnárné Tóth Julianna is a VL3, Suba Róbert a VL2, kajakban pedig Kiss Péter KL1, míg Molnár Nikoletta KL3 kategóriában versenyezhet. Juhász Tamás a VL2 besorolást kapta kenuban, de őt még az Eb alatt a verseny során megfigyelik, és utána véglegesítik a kategorizációját.

Juhász Tamást még a versenyek alatt megfigyelik

„Hétfő délután lesz egy csapatvezetői értekezlet, ott véglegesedik majd a versenyműsor is. Kedden az előfutamokkal rajtol az Eb, de döntőt is rendeznek már, majd szerdán ér véget a kontinenstorna. Női KL2-ben, férfi KL1-ben és férfi VL2-ben lehetünk dobogósok vagy érhetünk el dobogóközeli helyezést” – zárta Weisz Róbert.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók