Kiváló magyar kezdés az utánpótlás Eb-n

Különösebb meglepetés nélkül, a magyar versenyzők remek teljesítményével elkezdődött az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság a csehországi Racicében.

Az 1000 méteres versenyekkel rajtolt a program csütörtökön délelőtt. A magyarok közül egyből a döntőbe jutott az ifiknél Csikós Zsóka (K1), a Majoros Mátyás, Nyerges Áron (K2) és a Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C2) páros, valamint az U23-as korosztályban Béke Kornél (K1), a Koleszár Mátyás, Németh Viktor (K2) és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás (C2) duó.

Ezen a távon a középdöntőben folytatja Szegvári Benedek (ifi K1), Békési Boldizsár (ifi C1), Fejes Dániel (U23 C1) és Posta Réka (U23 K1).

Az 500 méteres előfutamokat is megrendezték csütörtökön. Az ifiknél egyből döntős Máró Anna (K1), Majoros Mátyás (K1), a Mányi Zsófia, Boldis Csenge (K2), a Molnár Csenge, Csorba Zsófia (C2) és a Potoniec, Rugasi, Kulcsár, Csikós (NK4) egység.

Az U23-asoknál ugyancsak azonnal a fináléba jutott az előfutamból a Bíben Karina, Bakó Olga (K2) és a Bíben, Sólyom, Malcsiner, Katrinecz (NK4) hajó.

A középdöntőben bizonyíthat az ifiknél Molnár Csenge (C1), a Kiss, Balogh, Takács, Nyerges (K4) és a Kőszegi, Nagy, Békési, Palla (C4) négyes, az U23-asoknál pedig Katrinecz Rita (K1), Molnár Rebeka (C1), a Slihoczki Ádám, Kosics Ádám (C2), a Bónyai Regina, Kulcsár Dorina (C2) és a Szendy, Radics, Erős, Törköly (K4) egység.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók