Kiváló kezdés kétszázon

Forr a víz Szegeden

Nem kevesebb, mint 36 magyar egység jutott a péntek délutáni döntőbe a szegedi Olimpiai Reménységek Viadala nyitónapján. A Maty-éren zajló nemzetközi ifjúsági versenyen 31 ország 15-17 éves sportolói mutathatják meg tehetségüket.

Szegeden, pénteken már korán reggel elrajtolt az Olimpiai Reménységek Viadala, ahol az első napon a 200 méteres távé a főszerep. A versenyzőket életkoruknak megfelelően három korosztályba osztották be, így igazi versenydömpingnek lehetett szemtanúja a szegedi közönség. A 87 fős magyar válogatottból már délelőtt 52-en vízre szálltak a sprinttávon és kiváló teljesítményt nyújtottak. Az előfutamokból bizonyos számoknál egyenes ágon a döntőbe lehetett jutni, és ahol erre lehetőség nyílt, ott a magyar versenyzők többsége – szám szerint 17 egység – élni is tudott ezzel a lehetőséggel. A többiek a középfutamokból vívhatták ki a fináléban való részvételt, és ezeken is meglehetősen sikeresen lapátoltak a magyarok. Összességében 36 magyar hajó jutott a délutáni döntőkbe, és küzdhet majd az első hazai érmekért.

Az 1999-es korosztály egyik legnagyobb tehetsége női kenuban Bragato Giada, aki a múlt héten még Brandenburgban nyert a kenusok között maratoni világbajnokságot. Ma délelőtt a Maty-éren 200 méteren is magabiztosan győzött az előfutamában és az egyéni mellett párosban is rajthoz állhat a péntek délutáni finálékban. A Tiszaújvárosi KKSE versenyzője elmondta, minek köszönhető, hogy a legrövidebb és leghosszabb távon egyaránt sikeres tud lenni.

„Ez függ a felkészüléstől is. A maratonra nagyon sok hosszút eveztünk, de közben be tudtunk iktatni olyan edzéseket is, amik ezekre az ORV-s versenyekre, a 200-ra, az 500-ra és az 1000-re is jók lehetnek” – mondta a kiváló kenus.”

A kajakos lányoknál nagyszerűen szerepelt Lucz Anna, aki egyesben és a négyes tagjaként előbb két előfutamát, majd a K1-es középfutamát is elsőként fejezte be. Az UTE ígérete elárulta, hogy a délutáni egyéni 200 méteres döntője lesz számára a legfontosabb.

„Reméltem, hogy nem lesz probléma a középfutammal, de ez még nem jelent semmit a döntőre. Ott is mindenképpen a legjobbamat kell nyújtanom, és majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég” – tette hozzá a versenyző.

A verseny délután 3-kor a 17 éves kajakos fiúk egyes döntőjével folytatódik, ahol akár már az első számban Obert Ákos révén magyar érem születhet.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók