Kiss Péter két vb-válogatót nyert, szétlövés is döntött

Megrendezték a parakajakosok és parakenusok második világbajnoki válogatóját.

Mivel minden számban két egység indulhat a szegedi világbajnokságon augusztusban, így a két válogató után az első két helyezett vehet részt a vébén. Egyetlen szám volt, amelyben szétlövést kellett rendezni, a férfiaknál KL3-ban Kiss Erik megnyerte a második válogatót is, ám mögötte csere történt az első válogatóhoz képest, Török Dávid lett a második Fábián István előtt. Utóbbi két versenyző között a szétlövést Török nyerte, így ő indulhat a világbajnokságon.

Weisz Róbert szövetségi kapitány elmondta, hogy mivel Fábián István egészségi állapota romlott, ezért újrakategorizációt kérnek majd, és ha sikerrel járnak, akkor KL2-ben részt vehet a vébén. Ebben a kategóriában a második válogatót is Rozbora András nyerte a mindössze 15 éves Rescsik Csaba előtt, a fiatal Rescsik maradhat le a vébéről, ha sikerül Fábián újrakategorizációja.

A férfiaknál KL1-ben a 16 éves Európa-bajnok, Kiss Péter ismét legyőzte Suba Róbertet, így Szegeden őket kettőjüket láthatjuk az érmekért küzdeni. VL2-ben ugyanúgy Juhász Tamás nyerte a második válogatót Suba Róbert előtt.

A nőknél Varga Katalin KL2-ben és VL3-ban is győzött, utóbbi kategóriában Fehér Annamária lett a második, de Tóth Julianna fog rajthoz állni a világbajnokságon.

A KL3-asoknál fordított sorrend született az első válogatóhoz képest: Fehér Annamária győzött Molnár Nikoletta előtt. KL1-ben Pulai Erika újoncként mutatkozhat be Szegeden.

Hivatalos csapathirdetés egy-két hét héten belül várható.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók