Kiss Ádám arany-, Gönczöl Laura ezüstérmes az olimpián!

Rendessy Eszter fantasztikus pénteki aranyérme után szombaton a fiú kajakosoknál is magyar győzelem született Kiss Ádám révén a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia gyorsasági versenyében, míg a kenus Gönczöl Laura ezüstérmet nyert.

Kiss Ádám a negyeddöntőbe jutást követően a cseh Hradil Tomas ellen kvalifikálta magát az elődöntőbe, ahol a hazai pályán versenyző argentin Valentin Rossit is legyőzte. A fináléban Jules Vangeellel kellett megküzdenie az aranyéremért, és több mint egy másodperccel jobb időt evezve meg is szerezte a magyar kajak-kenu csapat második aranyérmét.

Gönczöl Laura a selejtezőben a harmadik legjobb időt elérve jutott tovább, a 16 között esélyt sem hagyott a nigériai Blessing Toboh Amusarnak, 18 másodperccel (!) verte meg az alig több mint kétperces versenyben. A negyeddöntőben ennél is simábban, húsz másodperccel előzte meg az ukrán Amina Palamarcsukot. A négy között viszont már komoly erőbedobásra késztette őt a mexikói Stephanie Angie Rodriguez Guzman, de a magyar versenyző őt is másfél másodperccel legyőzte.

A fináléban az üzbég Gulbakhor Fajzieva volt az ellenfél, aki azonban űridőt ment, Gönczöl Laurának nem volt esélye az aranyéremre, de az ezüst is fantasztikus eredmény!

A mieink tehát két arannyal és egy ezüsttel állnak a gyorsasági szakág versenyei után, ez minden idők legjobb ifjúsági olimpiai szereplése a magyar kajak-kenunak.

A vasárnapi pihenőnapot követően hétfőn és kedden rendezik a szlalom küzdelmeit, ott azonban nem lehetnek ilyen reményeink, mint a gyorsasági versenyeken voltak.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók