Kis közjáték, nagy győzelem

Sárkányok

A hétvégén az Újpesti-öbölben rendezték meg a magyar sárkányhajó bajnokság és a Roadshow futamait, amelyen a premier csapatok bajnoki futamai, valamint cégek és települések versenyzőinek küzdelmei váltogatták egymást.

A sztárok hétvégéjét rendezték meg a budapesti fordulón, hiszen a mezőnyben olyan versenyzőkkel találkozhattak a sárkányhajó sport szerelmesei, mint az olimpiai bajnok Foltán László és Vajda Attila, az olimpiai ezüstérmes Kulifai Tamás és Tóth Dávid, a maratoni világbajnok Györe Attila és Nagy Péter, valamint a hölgyeknél Folláth Vivien.

A Roadshow-n a cégek versenyét a Via-Italia nyerte meg, a települések és baráti társaságok futamában a Holt-Duna Tolna volt a leggyorsabb, ami nem is csoda, hiszen itt ragadott lapátot Kulifai és Tóth.

A bajnokság 200 méteres döntőjében a Römi KKSK diadalmaskodott, a második a Szeged, a harmadik a Lapátolók csapata lett. A nyílt férfi és nyílt női futamok a szokásoknak megfelelően két időfutammal kerültek megrendezésre, a nőknél GYVSE, Szeged, Old Lapát lett a sorrend, a férfiaknál a Römi KKSK mögött az Oldlapát és az ESMTK-Tata csapata végzett.

A 2000 méteres finálé természetesen a legnagyobb küzdelmet, hatalmas fékezéseket, lapátcsapódásokat hozott. A Lapátolók és a Szeged ismét nagy harcot vívott egymással, a második fordulónál utóbbiak beérték a Lapátolókat és küzdöttek tovább a jobb ívért, de a Römi KKSK is szorosan a nyomukban volt. A Römi ráadásul az egyik fordulóban egy ütközést elkerülendő majdnem kihagyott egy bóját, kénytelenek volta lefékezni, hátraevezni és nagy hátrányból ismét üldözőbe venni az éllovasokat. A kis közjáték nem fogott ki a nagy esélyesen: a Römi mindössze 3 századdal nyert a Szeged és az ESMTK Kolónia előtt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók