Kipróbálná magát a gyorsasági szakágban

Sikeres évet zárt Kiszli Vanda 2017-ben, ősszel mégis váltott, Budapestre költözött és új csapattal állt neki a felkészülésnek. A paksiak kiválósága a jövőben a maratoni táv mellett a gyorsasági szakágban is szeretné megmérettetni magát, többek közt rajthoz állna 2018-ban az itthoni rendezésű Egyetemi Világbajnokságon is.

A Dél-Afrikában K-2-ben felnőtt világbajnoki címet szerző Kiszli Vanda, Mihalik Sára páros kapta meg az Év maratoni női kajakosának járó díjat a kajak-kenu sportág év végi gálavacsoráján. Kiszli Vanda az idei világbajnokságon egyesben is jól szerepelt, ezüstérmes lett. Jövőre már K-1-ben is egyértelműen a vb-arany a célja.

“Örültem a második helynek is, de nem elégedhetek meg ezzel, az első hely megszerzésére törekszem. Persze mindenki nyerni akar, ahogy én is, az motivál, hogy egyesben és párosban is aranyérmes lehessek” – mondta Kiszli Vanda.

Egyesben itthon továbbra Csay Renáta lehet a legnagyobb ellenfele. Vanda nagyon jó kapcsolatban van a szakág tizennyolcszoros világbajnokával,  azt viszont, nem tartja elképzelhetőnek, hogy párosban együtt versenyezzenek.

“A versenyeken ellenfelek vagyunk, ott mindenki magáért küzd, egyébként pedig barátok. Nem szeretnék párt váltani, hiszen sok idő, amíg megszokja az ember a másikat. Úgy érzem, hogy Sára személyében megtaláltam azt, akivel elérhetjük a célunkat, úgy, ahogy az szeptemberben is sikerült.”

A világbajnokságot követően volt egy kis pihenője, de ősszel már elkezdte a felkészülést a következő szezonra. Budapestre költözött, így Mihalik Sárával minden nap együtt tudnak edzeni.

“Folytatjuk a munkát és készülünk a következő évre. Jelenleg benti edzéseink vannak, de úgy néz ki, hogy februárban el tudunk menni melegvízi edzőtáborba. Szeretném magam kipróbálni a gyorsasági szakágban is, jövőre itthon lesz az Egyetemi Világbajnokság, jó lenne, ha ezer párosban mi állhatnánk ott rajthoz Sárával.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók