Ki nevet a végén Ráckevén?

Maraton válogató előtt

Nagy csata várható a hétvégi ráckevei maratoni világbajnoki válogatón a férfi kajak egyesek versenyében. Ott lesz a rajtnál ugyanis a párosban világbajnok Boros Adrián és Solti László, akik közösen már kvalifikálták magukat a szeptemberi pietermaritzburgi világbajnokságra, valamint az első válogatón második helyezett, U23-as Európa-bajnok Petró Ádám is.

A májusi magyar bajnokság, vagyis az első válogató Boros Adrián győzelmét hozta. A tolnaiak klasszisa ennek köszönhetően rajthoz állhatott az Európa-bajnokságon, amelyen ezüstérmes lett a portugál José Ramalho mögött. Most újabb lépcsőfokot kell megtennie a világbajnokság felé vezető úton: következik a második válogató!

„Kicsit furcsa érzésekkel szállok majd vízre, hiszen elvileg én már a világbajnokságra készülő csapat tagja vagyok, ennek megfelelően végzem az edzéseimet is, így egyáltalán nem pihenten, hanem munkából érkezem majd Ráckevére. Kíváncsi vagyok, hogy fog menni, mennyire tudom felszívni magam. Sokan meccselünk majd az indulási jogért, Solti Laci mellett ott van Györgyjakab Máté, Petró Ádám és Máthé Krisztián is, akikkel szintén számolni kell” – mondta Boros Adrián a verseny előtt, akit az egyik legnagyobb favoritnak tart párja, Solti László.

„Rendkívül nehéz lesz, hiszen az egyik legnagyobb rivális Adrián, aki ebben a számban már sok szép eredményt elért, nagy tapasztalata van és nagyon érzi ezt a számot. Taktikus a vízen és jó futásai vannak. Mellette ott lesz még a friss U23-as Európa-bajnok Petró Ádám és még sokan mások is, szóval kemény lesz ez a hétvége. De most egyelőre azt érzem, hogy sikerült jó formába kerülnöm, nagyon várom a versenyt és bízom benne, hogy lesznek jó meglátásaim a pályán. Az biztos, hogy ez a verseny kitűnő állomás és edzés a világbajnoki felkészüléshez” – magyarázta Solti László.

Bár a nagy riválisok között emlegetik Petró Ádámot, ő nem a felnőtt szereplésre, sokkal inkább az U23-as részvételre koncentrál.

„Ha van választásom, akkor az U23-as mezőnyt preferálom, hiszen a felnőttekhez még sok rutint kell szereznem és nagyon nehéz érvényesülni ilyen fiatalon. Mindenképpen szeretném megvédeni a tavalyi vb-címemet és szeretnék testvéremmel, Petró Erikkel párosban is rajthoz állni a világbajnokságon” – mondta Petró Ádám.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók