Ki lesz az év sportolója?

Csütörtökön derül ki, hogy az idén kik lettek az Év sportolói. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által 57. alkalommal megszervezett szavazás eredményhirdetése hagyományosan a Sportcsillagok Gálaestjén lesz.

A Deák téri Akvárium Klubban 18.30 órakor kezdődő eseményen – amelyet a Duna TV élőben közvetít – öt kategóriában hirdetnek győztest.

A férfi-, női-, csapat-, edző-, szövetségi kapitány kategóriák dobogósainak sorrendjére csak a színpadon derül fény.

Tavaly Gyurta Dániel és Hosszú Katinka úszó, a férfi vízilabda-válogatott, valamint Shane Tusup úszóedző és Benedek Tibor, a pólósok szövetségi kapitánya győzött.

Idén a kajak-kenu sportág képviselői közül a hölgyek versenyében esélyes Kozák Danuta, aki a magyar sportolók között egyedüliként nyert olimpiai számban két világbajnoki címet 2014-ben. Szintén ott lehet a legjobb szövetségi kapitányok között Storcz Botond felnőtt vezetőedző és esélyesnek számít csapat kategóriában a 2009 óta veretlen női kajaknégyes is.

Az MSÚSZ ismét díjazza a legjobb fogyatékos sportolókat is, a kategória egyik legnagyobb favoritja a moszkvai világbajnokságon paralimpiai számban aranyérmet szerző Rozbora András.

Az idei díjátadó újdonsága, hogy a gálaest keretében a nem olimpiai sportágak képviselőinek legjobbjai is elismerést vehetnek át.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók