Kezdődik az erőltetett menet

Rajt

Szombaton a Szentendrei-szigetkerülő versennyel megkezdődik a 2017-es versenyszezon, nagyüzem lesz az elkövetkező négy hónapban. Májusban a szegedi Világkupa, júliusban a plovdivi Európa-bajnokság, augusztusban a racicei világbajnokság jelenti a főversenyt a sportág számára. Ezúttal az április végi programok közül szemezgetünk.

Bár az időjárás jelenleg még nem a nyarat idézi, a hétvégén már sokan vízre merészkednek, hiszen szombaton az Olimpiai Ötpróba sorozatba is tartozó Szentendrei-szigetkerülő versennyel elindul a 2017-es vízi szezon. Mozgalmas lesz ezúttal is a tavasz, hiszen beindulnak a régiós viadalok, a jövő hét végén a Felső-Tisza környéki klubok számára jelenthet kihívást a miskolci Csorba-tavon megrendezésre kerülő évadnyitó, míg Tolnán a maratoni évadnyitó. Fontos szerepet töltenek be a sportágban ezen a nyáron a régiós versenyek, amelyek jó megmérettetési lehetőséget biztosítanak a fiatal versenyzők számára, együttműködést hívnak életre az adott térségbe tartozó klubok között.

Április utolsó hétvégéjének hangsúlyos viadala, az Építők és a KSI SE megrendezésében sorra kerülő hagyományos A-HídÉpítők Kupa, Öbölkör bajnokság, amelyre az ország összes pontjáról érkeznek nevezések, és amelyen az idén az U23-as férfi 2000 méteres versenyszámot Janza Richárd emlékfutamként írták ki a szervezők.

A május elsejei hétfő sem múlik el események nélkül. A hagyományoknak megfelelően a sárkányhajósok, valamint a mastersek a Csepelen megrendezésre kerülő Vass István Masters Kenu-Kajak és Römi évadnyitó sárkányhajó maratonnal indítják el a szezont.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók