Kettős magyar Eb-siker a felnőtteknél is

A felnőttek is megkezdték szereplésüket a horvátországi maraton Európa-bajnokságon, és ott folytatták, ahol a fiatalok abbahagyták.

Csütörtökön és pénteken a magyar ifjúsági és U23-as versenyzők összesen 12 érmet nyertek Metkovicban, a szenzációs magyar szereplést pedig folytatták a felnőttek is, akik szombaton és vasárnap szállnak/szálltak vízre. A női kajak egyesek számát a sokszoros világbajnok Csay Renáta senkitől sem zavartatva nyerte meg. Mögötte bő egyperces hátránnyal az a Czéllai-Vörös Zsófia jött be másodikként, aki csütörtökön megnyerte az U23-asok versenyét (ott 22,6 kilométert kellett evezni, itt 26,2-t), így ő két éremmel térhet haza Horvátországból.

A kettős magyar sikert hozó versenyt is vissza lehet nézni, 1 óra 1 percnél látható a rajt és 3 percnél a célbaérés – a közvetítésben a kommentátor a maraton királynőjének nevezte Csay Renátát:

A férfiak kajak egyes versenyében szintén magyar csata volt, csak nem az arany-, hanem az ezüstéremért a portugálok Eb-címvédője, José Ramalho mögött. A 29,8 kilométeres verseny végén Boros Adrián kevesebb mint egy másodperccel előzte meg Máthé Krisztiánt.

A teljes verseny és a szoros hajrá is megtekinthető itt (2:25:56-nál):

Kenu egyesben a férfiaknál Dóczé Ádám negyedik, Nagy Gergely ötödik lett, míg a nőknél Bónyai Regina ugyancsak az ötödik, Sztolyka Rita pedig a hatodik helyen végzett.

Vasárnap a párosok versenyével zárul az Európa-bajnokság, amelyen eddig hét arany, négy ezüst- és öt bronzérmet nyertünk.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók