Fekete Ádám is szétlövést tudott nyerni

Szétlövés II.

Fekete Ádám nyerte a péntek délutáni szétlövést C-1 500 méteren Kiss Tamással szemben. Az UTE fiatal kenusa így élete első felnőtt világbajnokságán akár két számban is rajtolhat.

A startnál mind a két versenyző nekiment a rajtgépnek, Fekete Ádám mégis ki tudott harcolni magának egy csőrnyi előnyt. Kiss Tamás a második válogatóhoz hasonlóan ezúttal is nagyot hajrázott, de fiatalabb riválisa meg tudott tartani egy hajszálnyit az előnyéből és a C-2 200 méter után ebben a számban is kiharcolta a világbajnoki indulás lehetőségét.

„A gond az, hogy mindössze 24 perc van a C-2 200 és a C-1 500 méteres döntő rajtja között a világbajnokságon, nem mondom, hogy nem lehet mindkettőben elindulni, csak előfurdulhat, hogy az egyik szám a másik rovására mehet – mondta a szétlövés után Hüttner Csaba, felnőtt szövetségi kapitány. – Ádám élete első felnőtt világbajnokságára készül, kértem tőle, hogy még aludjon rá egy napot és beszélje meg az edzőjével is, hogy mindkét számra fel akar-e készülni. Az Európa-bajnokság alapján úgy látom, hogy a párosban még éremre is esélyes lehet Hajdu Jonatánnal. „

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók