Két bronzérem Shaoxingből

Tesztverseny

Négy versenyes maratoni turnéra utazott Boros Adrián, Dóri Bence Balázs és Bara Alexandra. Versenyzőink ma Shaoxingben egy 3.6 km-es távú versenyen vettek részt, amelyen két magyar bronz is született.

2019-ben Kínában, Shaoxingben rendezik meg a maratoni világbajnokságot, a kínai szervezők pedig úgy döntöttek, hogy egy négy állomásos Világkupa-versenyre invitálják a világ legjobb maratoni versenyzőit, akik tesztelhetik a pályákat. Magyar részről Boros Adrián, Dóri Bence Balázs és Bara Alexandra utazott el a különleges turnéra, amelynek első felvonása Shaoxingben, a második Sanghajban lesz. Ma egy 3.6 kilométeres számot tudtak le a versenyzők.

„A mezőny világszínvonalú, a legjobb kajakosok vannak itt, csak egy-két nemzet hiányzik – mesélte Boros Adrián, aki az első versenyen, 3.6 kilométeren a harmadik helyet szerezte meg. – Ma rendezték az első felvonást, ami nagyon nehéz volt, hiszen kisebb-nagyobb gondokkal küzdünk. Példának okáért elég rossz hajókat kaptunk, de még ennél is zavaróbb az átállás. Az elmúlt három napban mindössze hat órát aludtam, és szinte azonnal beraktak minket egy hajóba versenyezni. Ettől függetlenül élvezzük a versenyt, hiszen nincs akkora teher rajtunk, mint mondjuk a világbajnokságon. Mindenki felszabadult, nincs annyira kihegyezve a másikra. Örülök, hogy itt lehetek, nagyon jó, hogy látom előre, hogy milyen lesz a 2019-es világbajnoki pálya, sok tapasztalatot lehet gyűjteni, amire szükségem lesz később!”

Ezen a napon nem csak Adriánnak sikerült a dobogóra állni, a kenus Dóri Bence Balázs is egy bronzérmet gyűjtött be, míg Bara Alexandra a nyolcadik helyen zárt a hölgyek között.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók