Kenus összetartás a felemelkedés jegyében

Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány Mátraházára invitálta a férfi kenu szakág képviselőit, a felnőtt, valamint az utánpótlás válogatott tagjai csütörtökön, pénteken és szombaton összetartáson vehettek részt, amely egyben afféle "kibeszélő show" is volt a versenyzők számára.

Az elmúlt két esztendőben gödörben volt a férfi kenu szakág, Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány a kikapaszkodás érdekében összetartásra invitálta a felnőtt és utánpótlás versenyzőket. Csütörtökön, pénteken és szombaton Mátraházán találkoztak egymással a szakág képviselői, akik többek között meghallgathatták az olimpiai bajnok Pulai Imre és az olimpiai bronzérmes Kozmann György meglátásait és lelkesítő beszédeit, valamint videón megnézhették a nagy bajnokok, Tatai Tibor, Foltán László és Vaskuti István, Kolonics György és a többiek nagy győzelmeit.

“Úgy tervezem, hogy havonta egyszer összehozom a kenus szakág képviselőit, a versenyzők kötetlenül beszélgethetnek a szakággal kapcsolatos kérdésekről, problémákról, és ami a legfontosabb megismerhetik egymást – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány. – A két nap során sikerült a felnőtt válogatott tagjaival egyenként leülni, és személyes beszélgetéseket keretében átrágni magunkat azon, hogy melyek a szakágat érintő legfontosabb feladatok, mik a problémák. Tudni akartam, hogy miként látják magukat a versenyzők, mit szeretnének ők elérni, és természetesen tudatni akartam velük az én elképzeléseimet is.”

Hüttner Csaba számára – korábbi kenusként – különösen fontos volt ez a hétvége, és ahogy mondta: sok jó meglátással, pozitív érzésekkel sikerült eljönnie erről az összetartásról.

“Vasbányai Henrik példának okáért elmondta: tisztában van vele, hogy az elmúlt években miért nem jöttek úgy az eredmények, mint 2013-ban, amikor világbajnoki címet szerzett Mike Róberttel. Saját bevallása szerint, nem tett meg mindent a siker érdekében, de látja a hiányosságait, a hibáit, amelyeket szeretne orvosolni a tokiói olimpia felé vezető úton” – tette hozzá Hüttner Csaba, aki elmondta: Vasbányai korábbi párja, Mike Róbert betegség miatt nem tudott jelen lenni ezen az összetartáson.

“Sok értékes gondolat elhangzott ezeken a beszélgetéseken, és ami előremutató, hogy mindenki úgy jött ide, tenni szeretne a kenus szakág felemelkedése érdekében. Az esti vacsoránál kaptam meg az egyik legjobb visszacsatolást, egy váci ifjúsági versenyző azt mondta, most többet tanult, mint az elmúlt öt évben összesen az iskolában. Úgy látom, a motivációs beszédek a legjobbat hozták ki mindenkiből, s bízom benne, ha havonta egyszer összeülnek így a szakág képviselői, lesz előremozdulás az eredményekben – folytatta a szakember, aki hozzátette: a versenyzők egy Mátraháza-Kékes futással zárták az összetartást.

Csakhogy érzékeljék, a csúcs mindenki számára elérhető…

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók