Kárász Annával is kipróbálná a párost

Vasárnap Ramsauba, sífutó táborba utazik a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella. Az új edzővel, Likér Péterrel készülő versenyző vallott idei terveiről, és arról milyen lesz az élet az anyai örömök előtt álló Kozák Danuta nélkül.

Hír

„Merészség és változatosság” – ezzel a két szóval jellemezte Szabó Gabriella a 2017-es idényét. Háromszoros olimpiai bajnokunk új edzővel, a szlovák férfi négyes trénerével, Likér Péterrel futott neki az új idénynek, ősszel még „magánzó” volt, januártól azonban már elkezdték a közös munkát.

Amelynek egyik állomása a vasárnap kezdődő ramsaui sífutótábor lesz, amelyben tíz napot tölt el olimpiai bajnokunk.

„Merész vagyok, mert még sosem vettem részt sífutótáborban, valójában sajnáltam rá az időt a felkészülésemből, féltem, hogy nem tudom azt az edzésmunkát végezni, amire nekem van szükségem. Most Péter meggyőzött arról, hogy van értelme az újításnak és ha nem is lesz a sífutásé a főszerep, a napi futások is nagyon hasznosak lesznek. Sajnos a fülem miatt az úszást továbbra is el kell engednem” – magyarázta a versenyző, aki természetesen beszélt arról is, mit jelent számára, hogy ötszörös olimpiai bajnok páros társa, Kozák Danuta anyai örömök elé néz.

„Számomra nem volt titok, hogy Danáék a családalapítást fontolgatják, már az őszi felkészülés előtt mondta, ne számítsak rá, hiszen ezt az évet kihagyja. Nagyon örülök neki, hogy így alakult az életük, bár nyilván hiányozni fog Dana mellőlem. Ugyanakkor azt hiszem, sok olyan versenyző van Magyarországon, akikkel már korábban is bizonyítottam, vagy akivel tudnék bizonyítani. Kárász Annával még sosem mentem párost, megnézném, hogy miként működik az egységünk, de toborozni nem fogok. A többiek tudják, hogy mit tudok, milyen képességekkel rendelkezem, nyitott vagyok bármire” – folytatta Szabó Gabriella, aki a változatosságról is ejtett pár szót.

„Mivel az edzőm, Likér Péter szlovákiai így sok időt töltök majd el Komáromban és Somorján. Sok közös edzőtáborom lesz a szlovák fiúkkal, nyilván nem minden edzésmunkát tudunk majd összehangolni, de igyekszem megragadni a lehetőségeket és egyesben szeretnék előbbre lépni. Nagyon motivált vagyok az új idényt illetően, de megvallom, mivel társasági ember vagyok, még nehéz visszaszokni a remete életmódba. A sikerhez pedig kell a nyugodt háttér, a kötelező pihenés, a szigorúan betartott napirend, de hamarosan ennek is eljön az ideje.”