Kammerer Zoltán: akár Rióig is kihúzom!

Harmadszor lett az év kajakosa Kammerer Zoltán, a győri Graboplast VSE sportolója egyelőre nem gondol a pályafutása végére, sőt, jó esetben akár még a riói olimpián is elindulna.

2010-ben ismét Kammerer Zoltán, a győri Graboplast VSE versenyzője lett az év legjobb kajakosa. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló azt mondta a Kisalföldnek, hogy mai fejjel már sokkal jobban tudja értékelni ezeket a díjakat.

„Először tíz éve, kétezerben lettem a legjobb, de bevallom, akkor szinte egyáltalán nem tulajdonítottam ennek jelentőséget. Most viszont harminckét évesen nagy dolognak tartom, hogy a rutinos kajakosok és a feltörekvő új generáció képviselői előtt lettem én a legjobb. Amúgy is sokat változtam az eltelt évek alatt, tényleg lehet azt mondani, hogy a korral együtt egyre érettebb is vagyok” – kezdte Kammerer Zoltán, aki nem tagadja, régen igazi csibésznek számított, mára viszont kőkemény profi vált belőle.

„Azon szoktam gondolkodni, hogy tíz-tizenkét éve kellett volna ilyen odaadással dolgoznom, mint most. Régen azért elég gyakran előfordult, hogy amikor az edző nem látott, akkor mondjuk elcsaltam egy-egy kört a futásnál, de most már ez elképzelhetetlen. Első vagyok szinte mindig és mindenben, s ha a penzum ezer felülés, akkor annyit is csinálok. Nagyon motivált vagyok, a munkabírásommal is elégedett vagyok, bár az tény, most több pihenő kell a két edzés között” – folytatta a kiváló kajakos, aki az évet is edzéssel kezdte.

%REKLAM% 

„Sosem voltam egy nagy bulizós, így a szilveszter sem erről szólt. Január elsején reggel nyolckor viszont már mentem futni, s harmadikán a versenyzők közül elsőként jelentem meg a dunavarsányi edzőtáborban. Egyedül az edzőm előzött meg, ő már fél kilenc előtt ott volt. A reggeli futást viszont már én nyertem. Mondom, olyan típus lettem, amilyennek mindig is kellett volna lennem, de még időben kapcsoltam. Hiába volt a három olimpiai arany korábban, a kétezer-ötös év kudarcai elgondolkodtattak, s azóta teljesen megújultam. Bátran mondhatom, minden nagyképűség nélkül, hogy példát lehet rólam venni” – mondta Kammerer Zoltán, akiről korábban azt lehetett olvasni, hogy a londoni olimpia után befejezi a versenyzést.

„Mostani állapotomban ezt nem tudom elképzelni. Azt már sokkal inkább, hogy mondjuk még Rióban is ott leszek. Persze ez sok mindentől függ. Most az elsődleges cél, hogy idén jól szerepeljek a szegedi vb-n, ami érmet, inkább érmeket jelent, megszerezzem az olimpiai kvalifikációt Londonra, ahol azt várom magamtól, hogy hozzam életem akkori legjobbját. Ez lehet egy dobogós, de akár egy hatodik hely, a körülmények ismeretében lehet eldönteni, hogy az siker lesz-e vagy kudarc. A kétezer-tizenhármas évet lazábbnak képzelem, de nem hagynék fel végleg a kajakozással, sőt, ha úgy látom, hogy még akkor is jól megy a lapátolás, lehet, hogy kihúzom kétezer-tizenhatig, Rióig” – mondta a kajakos.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók