Kajakosok is futottak a fáklyával

A II. Európa Játékok Rómából indult lángja Budapestet is útba ejtette, és többek között jelenlegi és egykori kajak-kenusok is futottak vele.

Bécsből érkezett a láng csütörtökön, és este a Hősök teréről indult az Andrássy úton, a Duna korzón, az alsó rakparton a Szabadság hídon át felfutottak vele a Sándor-palotáig, a Halászbástyáig, majd a Lánchídon keresztül visszatért a Kossuth Lajos térre.

A fenti útvonalat a 124 kiválasztott rendőri kíséret mellett, egységes pólóban tette meg. Köztük volt a békési klub több fiatal kajak-kenusa, valamint Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos is.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is futott, ő a 98 éves, ötszörös olimpiai bajnok tornásztól, Keleti Ágnestől vette át a fáklyát.

A váltófutásra az idén 124 éves Magyar Olimpiai Bizottság 124 olyan közéleti személyiséget, sportolót, művészt, politikust, gyermeket hívott meg, akiknek hétköznapokban végzett tevékenysége az olimpiai eszméhez köthető. A nagyjából 10 kilométeres távon belül az egyes futókra 50-150 méter hosszúságú szakasz jutott.

A II. Európa Játékokon 50 ország több mint 4000 sportolójának részvétele várható, 15 sportág 23 szakágában hirdetnek majd bajnokot. A megnyitót június 21-én, a záróünnepséget június 30-án rendezik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók