Kajak-kenu szakedző képzés az ELTE-n

Kedves Sportolók, Edzők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019/20-as tanévben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara szakedző alapképzést hirdet kajak-kenu sportágunkban, nappali tagozaton. A képzés államilag támogatott!

Szakvezető: Rausz-Szabó Attila, olimpiai 4., ötszörös világbajnok és ötszörös világbajnoki ezüstérmes kenus, Neveléstudományi PhD., az ELTE adjunktusa

Az Edző BSc képzés sikeres elvégzését követően szakedző szakképzettséget szerezhetnek hat félév alatt. Korábbi vagy jelenlegi felsőoktatásban tanult tárgyak is beszámításra kerülhetnek a képzés folyamán. A kajak-kenu alapszakot megkezdők később bekapcsolódhatnak az ELTE további sportszakos képzéseibe.

A felvételi előfeltétele az érettségi bizonyítvány megléte. A képzésre jelentkezni a www.felvi.hu weboldalon keresztül tudnak, a regisztrációt követően. A jelentkezés határideje: 2019. február 15.

Az ELTE PPK-n az edzői szakokra a felvételi 2019. május 24., péntek. Az edző alapképzési szakon a felvétel feltétele a felvételi vizsga sikeres teljesítése. A vizsga kizáró jellegű, azaz ennek sikeres teljesítése nélkül nem nyerhet felvételt senki a szakra. Felmentés (sportteljesítmény beszámítása) kérhető az egyes részek alól az országos követelményekben meghatározottak szerint.

Saját tájékoztatóink az alábbi oldalon érhetők el: http://www.ppk.elte.hu/felveteli/alapkepzes

A pontszámok az alábbiak szerint állnak össze:

Biológia teszt 50 pont

Sportági elmélet írásbeli 30 pont

Sportági elmélet gyakorlati 30 pont

Sportági gyakorlat 90 pont

Összesen: 200 pont

A maximálisan szerezhető 200 pontból elért eredmény kerül megduplázásra a felvételi pontszám megállapításához, melyhez az igazolások alapján további többletpontok szerezhetők.

A felvételivel kapcsolatos további kérdésekre az esi@ppk.elte.hu e-mail címen keresztül válaszolunk.

Sikeres felvételi vizsgát kívánunk Önöknek!

Az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet munkatársai

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók