Jövőre labdába rúgnának

Év Sportolója Gála

Két kategóriában is a legjobb három közé kerültek női kajakosaink a Nemzeti Színházban megtartott Év Sportolója gálán. A nőknél a Rióban három olimpiai bajnoki címet szerző, immáron ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a második helyen zárt Hosszú Katinka mögött, míg az Év csapata kategóriában a riói győztes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina alkotta négyes a második, a szintén ötkarikás győztes Szabó Gabriella és Kozák Danuta párosa a harmadik lett a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő férfi válogatott mögött.

Jöttek, láttak, győztek, a 200 egyes kivételével mindent bezsebeltek női kajakosaink a 2016-os riói olimpián. Kozák Danuta háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ötszörös olimpiai bajnokunk K-1 , K-2 és K-4 500 méteren is győzni tudott, vagyis ismét a legfelső fokon beszélt a magyar kajakos hölgyekről a világ.

Ezt tette Gera Zoltán labdarúgó is az Év Sportolója Gálán, amelyen a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs távollétében, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő válogatott tagjaként kissé szerénykedve, pironkodva vette át az Év csapatának járó elismerést. Gera beszédében sportszerűen utalt rá: lehetséges, a Rióban győztes női kajak négyes vagy a páros legalább ennyire megérdemelte volna az elismerést.

„Szeretnék gratulálni a jelölteknek, akik olimpiát nyertek, kicsit kellemetlen ez számomra, mert mi nem nyertünk Európa-bajnokságot. De jól szerepeltünk, talán ennek köszönhető a címünk” – magyarázta a válogatott labdarúgó.

Az Év csapata kategóriában az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina négyes a második, a szintén ötkarikás győztes Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros a harmadik helyet szerezte meg. A Nemzeti Színházban csak Csipes Tamara volt jelen a csapatból, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina jelenleg Ramsauban edzőtáborozik, s bár a hajó legeredményesebb tagja, Kozák Danuta anyai örömök előtt áll, így ezt az idényt kihagyja, a lányok már most fogadkoznak: a 2016-os idényhez hasonlóan csúcsteljesítményt fognak nyújtani, mert jó lenne, ha ők is labdába rúghatnának ezen a díjátadón.

Amelyen a Hosszú Katinka-Shane Tusup házaspár lett a legeredményesebb. Előbbi Kozák Danutát és a párbajtőrben aranyérmes Szász Emesét megelőzve az Év női sportolója, utóbbi pedig az Év edzője díjat zsebelte be, míg a férfiaknál a kardozó Szilágyi Áron lett a 2016-os idény legjobbja a sportújságírók szavazatai alapján.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók