Jól kezdett a Römi a bajnokságban

Triplázott a Römi KKSK a sárkányhajó magyar bajnokság első felvonásán Szolnokon: 200, 500 és 2000 méteren is bezsebelték a győzelmet.

Szoros versenyben nyerte meg a Römi KKSK az 500 méteres viadalt a sárkányhajó magyar bajnokság első fordulóján. Kétszáz méternél még a Szegedi Sárkányok álltak az élen, de a Römi indított egy nagyot, és sikerült befogni a szegedi egységet. Az ESMTK Kolónia, a Dunai Sárkányok és a Telekom Rubin Lapátolók nagy csatát folytattak a dobogóért, végül utóbbiaknak sikerült megkaparintani a harmadik helyet.

A 200 méteres nyílt versenyben a hölgyeknél az Óbudai Sárkányok diadalmaskodtak, a férfi versenyt a Römi nyerte meg, amely 2000 méteren ismét brillírozott. A rajtnál az 500 méter végeredménye alapján fordított sorrendben indultak a csapatok, ám a Römi már a második fordulóban befogta a többieket. Feljövő hajóként a belső íven parádésan fordult az egység, amely megelőzte a Szeged valamint a Lapátolók csapatát. A másik nagy ütközetet a Dunai Sárkányok vívták meg, akik 500 méteren csak a negyedikek lettek, de már az elmúlt szezonban is bebizonyították hogy a 2000 méter jobban fekszik nekik, s sikerült felkapaszkodniuk a második helyre a Szegedi Sárkányok elé.

A bajnokságban jelenleg a Römi vezet a Szeged, valamint a holtversenyben harmadik helyen álló Dunai Sárkányok és a Telekom Rubin Lapátolók előtt. A bajnokság második fordulóját június 11-én Sukorón rendezik meg.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók