Jöjjön, amire egész télen vártak a srácok!

Szombaton ismét megmozdul a fiatalság, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség három helyszínen, Győrben, Tiszaújvárosban és Pakson rendezi meg a Héraklész fizikai felmérő versenyét, amelyre több mint kétezer nevezés érkezett.

Egy jó közösségben minden egyes edzés új lendületet és motivációt ad, legyen szó akár a téli, akár a nyári felkészülésről. Bár a gyerekek már most ábrándoznak a nagy vizes összecsapásokról, a szombaton megrendezésre kerülő Héraklész fizikai felmérő versenyre ugyanolyan célokkal és vágyakkal tekintenek, mint mondjuk egy válogatóra vagy országos bajnokságra.

„Nem felejtem el a tavalyi verseny után a gyerekek tekintetét, ahogy ültek a csarnokban és mindenki izgatottan várta: vajon milyen eredményt ért el, hová rangsorolták a teljesítményét” – mondta olimpiai bajnokunk Dónusz Éva, aki egy személyes példát is hozott arról, mennyire fontos a gyerekek számára, milyen mérföldkövet jelent az életükben ez a viadal. – Sajnos az én kislányom megbetegedett, így ő nem tud ott lenni hétvégén. Amikor ez kiderült, csalódottan ennyit mondott: Anya, pedig erre készültem egész télen!”

Ahogyan sok-sok 9 és 18 év közötti fiatal is tette. Az idén 2102 nevezés érkezett a felmérőre, amelyet idén is három helyszínen, Győrben, Tiszaújvárosban és Pakson rendeznek meg. A legtöbben Győrben mérik össze tudásukat, a kicsik húzódzkodásban, lábemelésben és futásban tesznek „vizsgát”, a nagyok programja még kiegészül súlyzós gyakorlattal is. A szövetség a legjobb eredményt elérő versenyzőket minden korosztályban éremmel jutalmazza.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók