Jöhet Sukoró, jöjjenek a fiatalok!

Nagy a tét

Csütörtöktől vasárnapig a legfiatalabb versenyzőink kerülnek fókuszba, hiszen a hagyományoknak megfelelően Sukorón rendezi meg a szövetség a Gyermek, Kölyök és Serdülő Magyar Bajnokságot, amely Kolonics György Emlékverseny is egyben.

Hogy mennyire népszerű sportág a kajak-kenu a fiatalok körében, jól mutatja a gyermek, kölyök és serdülő bajnokság egyre népesebb mezőnye. A szokásos három nap helyett tavaly már négy naposra bővült a verseny programja, idén sincs ez másként: 84 egyesület közel 2000 versenyzője áll majd rajthoz a hétvége során. A legtöbb nevezést a KSI, a Démász-Szeged, a Graboplast Győri VSE és az UTE adta le, de olyan kis egyesületek versenyzői is ott lesznek a rajtnál, mint az Ordana Kajak-Kenu Klub, a Nyergesújfalu SE vagy éppen a Lehetőség SE, amelyet egyetlen hölgy kajakos képvisel.

A serdülő korosztály számára a verseny a szokásoknak megfelelően válogató lesz az Olimpiai Reménységek Versenyére, és ebben a korcsoportban olyan tehetségekkel is találkozhatunk, akik jövő héten már az ifjúsági világbajnokságon képviselik a magyar színeket, így rajthoz áll Csikós Zsóka és Kőhalmi Emese is.

A kölyök korcsoport számára is fontos esemény a bajnokság: az eredmények alapján jelölik ki a válogatottakat, akik ősszel és tavasszal a szövetség által szervezett központi edzőtáborozáson vehetnek részt. Sőt, aki a válogatott tagja lesz, augusztus végén négynapos közös vízitúrán vehet részt a Vízivándor program útvonalain.

És itt még nincs vége a kihívások sorának…

A kajak.hu az U11-es korosztály legjobb lány és fiú versenyzőjének egy-egy Nelo kajakot ajánlott fel egy éves használatra, és továbbra is folyhat a küzdelem a WebEye „piros hajókért”, amelyet az U14-es korosztály legjobb fiú és lány kajakosa, illetve fiú kenusa kap majd, a Hódy pedig a legjobb női kenus számára biztosít sporteszközt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók