Jöhet a Nagydíj!

Ha szeptember, akkor sárkányhajó Magyar Nagydíj. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség második alkalommal rendezi meg a szakág nagy ünnepét Sukorón, amelyen nem csak a Premier kategóriás „csúcssárkányok” és „friss sárkányok” jutnak szóhoz, hanem lesz Sulisárkány döntő, és természetesen idén is megrendezik a Happy futamot, amelyen a kajak-kenu sportág bajnokai, a raftingosok, a szövetség dolgozói, a versenybírók és sárkányhajós csapatkapitányok is vízre szállnak.

„Jelenleg vízben állunk itt Sukorón, de tisztul az ég. Reméljük, hogy szerencsénk lesz a hétvégén és nem szakadó esőben kell majd megrendezni a versenyeket” – mondta Kovács Gábor, a sárkányhajó szakág egyik szakmai koordinátora, aki a rendezői stábbal megkezdte pénteken az előkészületeket Sukorón, a sárkányhajó Magyar Nagydíj helyszínén.

Némi túlzással egy „kis világbajnoki” helyszínt kell felépíteni a Velencei-tavon, hiszen az indulói létszámok tekintetében a Magyar Nagydíj túlszárnyalja az augusztusi poznani világbajnokság nevezéseit, és – ha az idő is kegyes lesz a versenyzőkhöz – a színvonalra sem lesz panasz, rajthoz állnak ugyanis a világbajnokságon szerepelt egységek, és persze igen erős összetételben, jól felkészülten várják az eseményt az „itthon maradtak” is.

„Még semmi sem dőlt el a premier kategóriában, a pontversenyben a Römi csapat áll az élen, ők a nagy esélyesek, de születhet meglepetés, és a harmadik helyért is nagy mérkőzés várható” – mondta Patyi Melinda, a szakág másik szakmai koordinátora, aki elmondta a „friss sárkányok” közül négy egység szabadkártyával felkerült a premier kategóriába, míg a „friss sárkányoknál” a területi versenyek után a Magyar Nagydíjra is több amatőr egység adta le a nevezését.

„Vasárnap a bajnoki küzdelmek és a sulisárkány versenyek mellett ismét megrendezzük majd a Happy futamot, amelyen a kajak-kenu sportág bajnokai, a raftingosok, a szövetség dolgozói, a versenybírók és sárkányhajós csapatkapitányok is vízre szállnak. A bajnokok hajójában ott lesz Medveczky Erika, Vad Ninetta, Nagy Péter, Hérics Dávid, Korisánszky Dávid, Paumann Dániel, míg az idősebbek közül Foltán László és Horváth Csaba is.”

A sulisárkányok csatározása is nagy izgalmakat ígér. Az idén 22 iskola adta le a nevezését, a versenyeket két korosztályban, 4. és 6. osztályos tanulókból álló csapatoknak, valamint 7. és 8. osztályos egységeknek rendezik meg.

„Az iskolák a területi válogatók eredményei, valamint meghívás alapján juthattak el a Magyar Nagydíjra. A sportág nagy népszerűségnek örvend az iskolák körében, már csak az kell, hogy az égiek is velünk legyenek, és akkor biztosan ismét nagyon jó hangulatú eseményt rendezünk majd Sukorón” – tette hozzá Kovács Gábor.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók