Járjuk be vízen Magyarország vadregényes tájait!

Reneszánszát éli a víziturizmus Magyarországon. A Vízitúra Kupa versenyein a friss túrázók is megismerkedhetnek a közeggel, a káprázatos tájakon át vezető vízitúra-útvonalakon pedig egyre több lesz az európai színvonalú megálló.

Természet közelsége, harmónia, szabadság – garantált érzések azok számára, akik tavasztól őszig vízre szállnak, és csatlakoznak a víztúrázók népes táborához. Számos felfedezésre váró, vadregényes, gyönyörű vízfelület található Magyarországon, a Bejárható Magyarország program keretén belül pedig jól kiépített, európai színvonalú, megfelelő eszközparkkal ellátott megállóhelyek létesülnek folyamatosan a következő egy évben.

Az ötvenes-hatvanas évek mozgalmas vízi élete után ismét reneszánszát éli a vízi turizmus, amelyhez jó keretet adhat a sportág legnagyobb és legnépszerűbb, országos méretű amatőr vízitúrás versenysorozata, a Vízitúra Kupa.

A Facebook-ikonra kattintva megnyílik a galéria:

Az idén már 17. alkalommal megrendezendő Vízitúra Kupa egy hét fordulóból álló versenysorozat, amelyben a szervező helyszínek egy közös és egységes szabályrendszer szerint szervezik a versenyüket, de mindenhol a saját vízterületükre jellemző sajátosságokkal fűszerezik az eseményeket.

A már gyakorlottabb túrázók jelentkezése mellett a szervezők ugyanúgy szívesen várják a túrakajakozással még csak most kacérkodókat is. Ezeken az eseményeken a gyerekek, családok, friss túrázók szervezett keretek között próbálhatják ki a sportágat, megbarátkozhatnak a közeggel, a vízzel – ők ráadásul külön kategóriában indulhatnak. A versenyzők távja általában 20 és 42 kilométer, a friss túrázóké pedig 5 és 10 kilométer között van.

A Vízitúra Kupa állomásai:
1. forduló: 2018. május 6. – Dunakeszi
2. forduló: 2018. május 19. – Baja (Duna, Sugovica)
3. forduló: 2018. június 16. – Csákánydoroszló (Rába)
4. forduló: 2018. július 7. – Szigetszentmiklós (RS-Duna)
5. forduló: 2018. július 21. – Ráckeve (Duna)
6. forduló: 2018. augusztus 11. – Tokaj
7. forduló: 2018. szeptember 08. – Dunakiliti (Duna, Szigetköz)

A vízitúra sorozat további tudnivalóiról ide kattintva, az ismertetőt letöltve tájékozódhatnak.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók